Sentia breidt verder uit met de Managed Services divisie van Yenlo

10 SEPTEMBER 2015, NIEUWEGEIN
Samenvatting
Sentia neemt Yenlo Managed Services per direct over van Yenlo International Holding. Hiermee verankert de IT-specialist zich dieper in de Nederlandse managed services markt en breidt zij haar dienstenpakket uit met diepgaande kennis rondom het beheren van Oracle databases en Java gebaseerde Middleware.

Sentia neemt Yenlo Managed Services per direct over van Yenlo International Holding. Hiermee verankert de IT-specialist zich dieper in de Nederlandse managed services markt en breidt zij haar dienstenpakket uit met diepgaande kennis rondom het beheren van Oracle databases en Java gebaseerde Middleware.

Met de overname geven beide organisaties gehoor aan de constante, toenemende vraag naar nieuwe technologieën en concepten. Waar Yenlo Managed Services uitblinkt in specifieke technologiekennis, kan Sentia betere schaalbaarheid, schaalgrootte van infrastructuur en hoge beschikbaarheid garanderen. De samensmelting past daarmee in de strategie van beide partijen.

Ian Zein, CEO van Sentia: "De één-op-één dienstverlening die Yenlo Managed Services biedt, sluit naadloos aan op onze visie. Ook binnen Sentia staat customer intimacy hoog in het vaandel. De specifieke kennis van Oracle databases en Java gebaseerde Middleware die dit team bezit is uniek en daarmee absoluut een waardevolle toevoeging aan onze organisatie”.

Het Yenlo Managed Services team zet de dienstverlening van bestaande klanten voort als klant-specifieke unit binnen Sentia. Met de overname wordt Yenlo Managed Services afgesplitst van het moederbedrijf Yenlo International Holding, Ruben van der Zwan, CEO van Yenlo: “Onze merknaam verdwijnt niet uit de markt. De Yenlo groep blijft zich richten op software development en hoogwaardige integratie-oplossingen in binnen- en buitenland. Vanuit onze kantoren in Nederland, België, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten zullen wij ons volledig richten op middleware oplossingen gebaseerd op open source technologie zoals het WSO2 platform. Deze afsplitsing zorgt ervoor dat de Yenlo groep zich verder richt op het ontwerpen en implementeren van software oplossingen en Sentia zal zich, met de overname van Yenlo Managed Services, richten op de hosting en het technisch beheer hiervan. Op die manier zullen Sentia en Yenlo in de toekomst intensief blijven samenwerken”.

Sentia Group timmert hard aan de weg. Door recente overnames van o.a. Nines en ReasonNet is zij met ruim 175 professionals inmiddels één van de grootste specialisten in Nederland voor het 24*7 beheren van IT-platformen met hoge beschikbaarheid, veiligheid en performance. Met de overname van Yenlo Managed Services versterkt Sentia zich in het ontzorgen van Nederlandse bedrijven door hoogwaardige managed services aan te bieden.


Over Sentia
Sentia Group bestaat uit ruim 175 medewerkers in Nederland. Met haar merken Sentia en ReasonNet bedient zij de meest kritische en ambitieuze opdrachtgevers. De clouds van Sentia en ReasonNet zijn volledig in beheer en in eigendom van Sentia Group. Daarnaast is Sentia officieel Amazon partner voor public cloud infrastructuur. Klanten van Sentia zijn onder andere: PON Nederland, McDonalds, Heineken, Allianz, Rabobank, Unigarant, Univé, Albelli, Achmea, Independer, ThiemeMeulenhoff, Amber Alert en de Consumentenbond. Sentia is gecertificeerd conform ISO 27001, 14001, 9001, ISAE 3402 en NEN 7510. Meer informatie over Sentia is te vinden op www.sentia.com.

Over Yenlo
Yenlo de specialist op het gebied (keten)integratie met behulp van open source gebaseerde middleware oplossingen en java software development. Yenlo is de Premier en Strategic Alliance Partner van WSO2 en levert wereldwijd implementatie services, software development services, training & certification programma’s en WSO2 support services (product support, development support en operational support). Naast haar expertise op het gebied van (keten)integratie levert Yenlo een totaal oplossing voor Digikoppeling en Digilevering. Yenlo, een van oorsprong Nederland bedrijf, heeft kantoren in Nederland, België, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten en bestaat uit ruim 70 gespecialiseerde integratie consultants. Voor meer informatie: www.yenlo.com

Voor meer informatie:

Sentia:
Ian Zein (CEO)
Telefoon: 088 - 4242200
E-mail: ian.zein@sentia.com

Yenlo:
Ruben van der Zwan (CEO)
Telefoon: 071 - 8200082

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten