SEP sesam Hybrid back-up ondersteunt nu Red Hat Enterprise Virtualization back-up API voor continue gegevensbescherming

07 OKTOBER 2015, WEYARN/FRANKFURT A.M./RALEIGH, N.C
Samenvatting
SEP AG, een ontwikkelaar van platform-onafhankelijke, hybride back-up en herstel-oplossingen, ondersteunt vanaf vandaag een API-gestuurde back-up voor Red Hat Enterprise Virtualization. De volledige integratie van Red Hat Enterprise Virtualization's back-up API in SEP sesam zorgt voor continue bescherming van gegevens en het herstel van virtuele machines (VM's) in IT-omgevingen. De geïntegreerde oplossing biedt een platform voor IT-beheerders die de SEP sesam management interface gebruiken om de status van gegevensbescherming van VM's te controleren. De oplossing zal in versie 4.2.2 beschikbaar zijn voor SEP klanten in de herfst van 2015.

SEP AG, een ontwikkelaar van platform-onafhankelijke, hybride back-up en herstel-oplossingen, ondersteunt vanaf vandaag een API-gestuurde back-up voor Red Hat Enterprise Virtualization.

De volledige integratie van Red Hat Enterprise Virtualization's back-up API in SEP sesam zorgt voor continue bescherming van gegevens en het herstel van virtuele machines (VM's) in IT-omgevingen. De geïntegreerde oplossing biedt een platform voor IT-beheerders die de SEP sesam management interface gebruiken om de status van gegevensbescherming van VM's te controleren. De oplossing zal in versie 4.2.2 beschikbaar zijn voor SEP klanten in de herfst van 2015.

SEP sesam Hybrid back-up biedt snelle en intuïtieve mogelijkheden voor het herstel van VM's. De oplossing biedt continue bescherming van gegevens van Red Hat Enterprise Virtualization VM's zonder de noodzaak om back-up clients te installeren in alle virtuele machines. Het is tevens mogelijk om back-ups te maken van VM’s met daarop gespecialiseerde toepassingen en databases met SEP sesam. Een belangrijk voordeel van het platform is een command line interface die zeer gedetailleerde administratie van de back-up taken in een bedrijfsomgeving mogelijk maakt. De SEP sesam back-up server gebruikt Linux of Windows en ondersteunt ook Remote Device Servers. De back-up API is beschikbaar voor Red Hat Enterprise Virtualization vanaf versie 3.5.1.

SEP is al vele jaren een partner van Red Hat, 's werelds grootste leverancier van open source software-oplossingen, en heeft de Red Hat ISV Partner van het jaar prijs op de 2010 Red Hat EMEA Partner Awards gewonnen. Dit jaar is het Duitse bedrijf bronzen sponsor op de Red Hat EMEA Partner Conferentie van 4 - 7 oktober 2015 in Frankfurt.

SEP levert ondersteuning aan Red Hat Enterprise Linux-gebruikers vanaf versie 4. De SEP sesam back-up oplossing beschermt heterogene IT-omgevingen met Linux of Windows back-up servers op een platform-onafhankelijke wijze en vermindert de hoeveelheid gegevens met behulp van intelligente Si3 deduplicatie technologie, ongeacht het gebruikte opslagsysteem. Het is één van de weinige oplossingen op de markt waarmee alle gegevens kunnen worden opgeslagen en hersteld op meerdere netwerken en systemen, op een gecentraliseerde of gedecentraliseerde wijze. Bovendien ondersteunt het een breed scala aan virtualisatie platformen en besturingssystemen van Microsoft, Linux, Mac, Unix, FreeBSD en Sun Solaris.

Quru, een Brits bedrijf gespecialiseerd in IT-diensten en -oplossingen en een Red Hat Premier Partner en een SEP Advanced Partner, heeft de nieuwe SEP sesam clients voor Red Hat Enterprise Virtualization geïnstalleerd. Robin Porter, Business Development Manager bij Quru verklaarde: "Onze klanten draaien enkele van de grootste Red Hat Enterprise Virtualization omgevingen in het Verenigd Koninkrijk. Na uitgebreide tests hebben we met succes PoC installaties geïnstalleerd in een aantal bestaande omgevingen van onze klanten."

"We zijn blij om weer samen te werken met Red Hat aan een geweldige oplossing", zegt Georg Moosreiner, CEO van SEP. "We zijn blij om een complete back-up oplossing die Red Hat Enterprise Virtualization API ondersteunt aan te bieden waardoor onze klanten aan hun back-up SLA's kunnen voldoen. Deze integratie zal bedrijven de kans geven om bedrijfskritische gegevens in virtuele omgevingen te verwerken, waardoor vaste en operationele kosten kunnen worden teruggebracht."

Gunnar Hellekson, Director of Product Management voor Red Hat Enterprise Virtualization bij Red Hat, zei: "We zijn blij om samen te kunnen werken met SEP om deze nieuwe zakelijke back-up oplossing aan te bieden. Onze nieuwste versie van Red Hat Enterprise Virtualization brengt verbeterde back-up-functionaliteit via een speciale API, waardoor SEP technologieën geavanceerde databescherming mogelijkheden kan aanbieden."


Over SEP AG
SEP is een pionier op het gebied van informatiebeveiliging en ontwikkelt sinds 1992 oplossingen voor cross platform data back-up. De kennis van het van oorsprong Duitse bedrijf reikt diep. SEP integreerde verschillende informatiebeveiligingstechnologieën in één back-up software, genaamd SEP sesam. De oplossing wordt erkend als een van de meest betrouwbare en snelste back-up oplossingen van dit moment. Klanten die de software gebruiken zijn onder meer bedrijven en organisaties in meer dan 50 landen, waaronder ALDI Nord, SPIEGEL-Verlag, Stadtwerke Potsdam, The Port of San Diego, Georgetown University en de Technische Universiteit van Wenen.

SEP ontwikkelt vanuit een open gedachte en biedt een complete back-up-, restore- en recovery oplossing voor verschillende type IT omgevingen.

W: www.sepsoftware.nl
E: tom.elkhuizen@sepsoftware.com

Afbeeldingen
Documenten
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten