Tweede Kamer: digitale infrastructuur is derde mainport

28 OKTOBER 2015, LEIDSCHENDAM
Samenvatting
Als het aan de Tweede Kamer ligt, heeft Nederland er naast Schiphol en de Rotterdamse Haven een derde mainport bij: onze digitale infrastructuur. Een Kamermeerderheid stemde gisteren voor een motie van Kamerlid Kees Verhoeven (D66) die de regering oproept om de derde mainport als zodanig te erkennen en te werken aan een economische visie om de positie van onze digitale infrastructuur te versterken.

Als het aan de Tweede Kamer ligt, heeft Nederland er naast Schiphol en de Rotterdamse Haven een derde mainport bij: onze digitale infrastructuur. Een Kamermeerderheid stemde gisteren voor een motie van Kamerlid Kees Verhoeven (D66) die de regering oproept om de derde mainport als zodanig te erkennen en te werken.

Michiel Steltman, directeur van Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL): “Dit is een mijlpaal. In de wandelgangen werd onze digitale infrastructuur al eens als mainport bestempeld, maar met deze motie ligt de weg open naar formele erkenning van deze benaming door de regering.”

Steltman benadrukt het belang van de derde mainport voor ons land: “Wereldwijd staan we bekend als een land met een zeer goede digitale infrastructuur. Dat draagt eraan bij dat internationale internetgiganten investeringen doen in Nederland. Ook draagt het bij aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat in het algemeen, bijvoorbeeld voor digitale startups. We moeten deze koppositie behouden en verder uitbouwen om de bijdrage van de derde mainport aan de Nederlandse economie, de werkgelegenheid en onze concurrentiepositie te versterken. Het aannemen van de motie Verhoeven door de Tweede Kamer is daarin een belangrijke eerste stap.

De volledige motie van Kamerlid Kees Verhoeven is hier te lezen.


Over DINL
Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) zet zich in voor een stevige ontwikkeling van Nederland als knooppunt in de internationale digitale infrastructuur. We lopen met onze digitale economie voorop en de sector heeft nog veel potentie. De digitale online sector is aan het uitgroeien is tot de derde mainport van Nederland. Stichting DINL is een samenwerking tussen AMS-IX, DDA, DHPA, ISPConnect, NLnet, SIDN, SURFnet.

Voor meer informatie:
dinl.nl | pr@dinl.nl | @stichtingdinl | Tel.: 070-7621070 / 030-7603322

Afbeeldingen
Video's
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten