Sentia en Intelligent worden samen marktleider hosting in Benelux

Sentia en Intelligent gaan samen verder. Intelligent is de Belgische marktleider in hostingdiensten, vooral bekend voor haar merken Combell, Register, Unitt en Stone IS.   Sentia is daarmee de grootste specialist in het beheer van complexe, schaalbare bedrijfskritische IT-platformen in de Benelux. Dankzij een sterke synergie tussen beide bedrijven ontstaat een zeer divers dienstenportfolio voor het MKB, not-for-profit organisaties en de groot-zakelijke markt. 

Beide bedrijven hebben een vergelijkbare geschiedenis en blinken uit in hun domein. Zowel Intelligent als Sentia maken een forse organische groei door en hebben door middel van strategische overnames hun klantenportfolio en dienstenaanbod de afgelopen jaren kunnen verbreden. De overnames zijn mede mogelijk dankzij de flexibele onderliggende platformen, zoals Sentia Cloud, waar de afgelopen jaren grote investeringen in gedaan zijn.

Beide bedrijven hebben op hun thuismarkten recent een consolidatiegolf in de hostingmarkt ingezet. Recent nam Intelligent hostingbedrijven GimiScale, PriorWeb en Stone IS over, en Sentia consolideerde in Nederland onder meer Jitscale, Layer3, Nines en Yenlo Managed Services onder één merk. ReasonNet, bekend vanwege IaaS-producten en housing in haar eigen datacenters, blijft als apart merk bestaan. Sentia en Intelligent vormen samen de Intelligent-groep.

Meer kennis en focus door complementariteit
Sentia richt zich voornamelijk op de markt van outsourcing en hosting voor grotere not-for-profit organisaties, digital agencies en corporate klanten. Intelligent focust met haar merken Combell en Easyhost voornamelijk op het MKB. Aan beide kanten is veel expertise op het vlak van netwerkbeheer of specifieke software en technologieën zoals Oracle databases en IaaS-platformen.

De complementariteit biedt een unieke kans om van elkaar te leren en de dienstverlening verder te verbeteren door specialisatie op specifieke kennisdomeinen binnen het gecombineerd bedrijf. Hiernaast zal de groep meer kunnen investeren in innovatie van dienstverlening en producten, waarmee zij in Europa ook nieuwe markten en sectoren kunnen bedienen.

“We kunnen ontzettend veel van elkaar leren omdat we zo complementair zijn. Ik zie een enorme verscheidenheid aan expertise die we kunnen delen en dezelfde gedrevenheid om voortdurend te verbeteren. Dit zal ons in staat stellen om onze bestaande én nieuwe klanten een nog beter en breder scala aan diensten te kunnen bieden.„ Ian Zein, CEO Sentia

Focus op klantenbinding en persoonlijk contact
Zowel Sentia als Intelligent hebben een zeer sterke reputatie verworven op het vlak van persoonlijke klantbenadering. Door de nieuw verworven kennis zal Intelligent met haar merken in de Benelux hostingproducten en alle afgeleiden daarvan kunnen aanbieden. Hieronder vallen domeinnamen, online aanwezigheid in alle vormen, email-marketing voor particulieren en het MKB en complexe Managed Hosting en outsourcing voor grote bedrijven en organisaties.

“Waar wij nu sterk in zijn en toekomstig nog meer in willen investeren, is de relatie met onze klanten. Wij geloven in kleine teams om een segment van onze klanten op een zo gepast mogelijke manier te kunnen ondersteunen. Persoonlijk contact en kennis van zaken is daarbij onontbeerlijk.„ Jonas Dhaenens, CEO Intelligent

De persoonlijke aanpak is iets wat in de kernwaarden staat van de nieuw gevormde hostinggroep en wat Sentia en Intelligent blijven nastreven in de toekomst. Klanttevredenheid wordt de belangrijkste pijler voor alle merken.

Ambitie om uit te groeien tot Europese speler
Sentia en Intelligent hebben de ambitie om op middellange termijn door te groeien tot één van de grootste Europese Hosting spelers en worden hierin ondersteund door groeikapitaal verschaft door het management en door Waterland Private Equity.

“In het licht van de fundamentele shift van IT-applicaties naar de Cloud, verandert de Europese hostingmarkt razendsnel. Wij kijken er alvast naar uit om de groeiversnelling van Intelligent verder te ondersteunen met de inzet van ons internationale netwerk en onze financiële slagkracht. Intelligent zal haar internationale groeistrategie concrete invulling geven door een combinatie van organische groei en selectieve overnames.„ Cedric Van Cauwenberghe, Partner Waterland Private Equity

Optimalisaties binnen de groep op korte termijn
In België en Nederland wordt Unitt, het merk voor complexe Managed Hosting van Intelligent, hernoemd naar Sentia. Sentia is dan het enige merk voor complexe Managed Hosting binnen de Intelligent groep. Tevens voert de groep nog tal van overnamegesprekken met andere bedrijven.

Eindverantwoordelijke van de Intelligent-groep is Jonas Dhaenens als CEO en bestuurslid. Binnen het bestuur is Frederik Poelman verantwoordelijk voor MKB Hosting. Ian Zein van Sentia treedt toe tot het bestuur en blijft CEO voor de Sentia-groep activiteiten. Benjamin Jacobs, momenteel CEO van Unitt wordt verantwoordelijk voor het nieuwe Sentia in België.

De Intelligent groep telt door het samengaan van Intelligent en Sentia meer dan 300 medewerkers in België en Nederland. De geconsolideerde omzet voor de groep wordt in 2015 geraamd op 60 miljoen euro. De teams blijven verder werken op de verschillende kantoorlocaties in Gent (BE), Brussel (BE), Nieuwegein (NL), Barendrecht (NL) en Amsterdam (NL).

Over Intelligent
Intelligent is een bedrijvengroep met gerespecteerde merken zoals Combell, Unitt, Stone IS, Easyhost en Register. De groep biedt diensten aan die gaan van domeinnamen, e-mail en hostingoplossingen, tot complexe hostinginfrastructuurprojecten op maat voor grote en internationale bedrijven.

De diensten van Intelligent worden geleverd op zowel Private, Public als Hybrid cloudplatformen. Het investeerde de laatste jaren fors in high-end oplossingen rond multidatacentertechnologie, business continuïteit en geavanceerde producten rond storage. Het stelt meer dan 150 mensen te werk in België en Nederland. Intelligent is ISO 9001 en 27001 gecertificeerd.

www.intelli.gent

Over Sentia
Al meer dan 15 jaar is Sentia één van de toonaangevende bedrijven in de Benelux op het gebied van IT-Outsourcing en Managed Services. Sentia heeft in Nederland en België ruim 200 medewerkers in dienst en richt zich met haar Managed Application Continuity op de top van uitgeverijen, digital agencies, banken & verzekeraars, mediabedrijven, not-for-profit-sector, zorg-organisaties en retail-ondernemingen. Met een 94% Outsourcing Recommendation Score geven deze klanten aan dat onze aanpak werkt. Belangrijke applicaties van klanten als Achmea, Triodos Bank, Consumentenbond, Univé, Independer, Volkswagen en ThiemeMeulenhoff worden door Sentia bewaakt en beheerd op zowel Private, Public als Hybrid cloudplatformen. Sentia is ISO 27001, 14001, 9001 en NEN 7510 gecertificeerd en beschikt daarnaast over een ISAE 3402 Type II verklaring.

Sentia, driven by Continuity

www.sentia.nl

Over Waterland Private Equity
Waterland is een onafhankelijke participatiemaatschappij die ondernemers terzijde staat bij het realiseren van hun groeiambities. Met substantiële financiële middelen en specifieke marktkennis stelt Waterland haar deelnemingen in staat om zowel autonoom als door middel van overnames versneld te groeien. Waterland ondersteunt daarbij actief op financieel, strategisch en operationeel vlak.

Waterland heeft kantoren in Antwerpen (BE), Bussum (NL), München (DE), Düsseldorf (DE) en Warschau (PL), en beheert momenteel een gecommitteerd vermogen van ruim 4 miljard euro.

www.waterland.nu

Voor meer informatie:

Sentia:
Ian Zein (CEO)
Telefoon: 088 - 4242200
E-mail: ian.zein@sentia.com

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten