195226 sentia mpc 428487 large 1455096153

Sentia behaalt AWS Managed Service Program Partner status en sluit zich aan bij exclusief Europees gezelschap

Nieuwegein 11 februari 2016 - Sentia heeft als eerste Consulting Partner van Amazon web Services (AWS) in de Benelux de status van Managed Service Program (MSP) Partner bereikt. Met deze status is Sentia nu onderdeel van een selecte groep van Europese bedrijven en versterkt hiermee haar positie in de Benelux.

Sentia werkt al geruime tijd nauw samen met AWS Cloud diensten voor haar publieke cloud propositie, Sentia Managed Public Cloud (Sentia MPC). Na de benodigde technische en organisatorische voorbereidingen doorliep Sentia MPC de externe audit glansrijk en werd daarmee erkend als MSP Partner bij Amazon Web Services.

Voldoen aan technische audit 

De AWS criteria zijn streng voor de MSP audit. Alleen AWS Partner Network (APN) partners die grondige audits hebben doorstaan komen in aanmerking voor de MSP status binnen het APN programma. Het aantal actieve MSP Partners in Europa is groeiende. Het MSP-traject zoomt in op de technische finesse van de organisatie, processen en tooling. Deze partner status wordt toegekend aan organisaties die in het bezit zijn van de benodigde technische AWS certificaten. Daarnaast dienen ook interne processen te voldoen aan de eisen van AWS.

"De audit was grondig. De opbouw van de architectuur, onze security standaarden, de manier waarop we migreren en monitoren, het verwerken van incidenten, de door ons opgestelde contracten en bijbehorende SLA’s, zelfs exit strategieën voor onze klanten werden nauwkeurig bekeken”

Hans Reinhart, Managing Director Managed Public Cloud Services, Sentia    

"Het is fantastisch om te zien dat onze APN partners in de Benelux aan de hoge kwaliteit en eisen voldoen om toe te kunnen treden tot het AWS Managed Service Program. Dit is het bewijs van de professionele capaciteiten van APN partners in de Benelux. De grote innovatieve drive in de business zorgt voor een breed gedragen acceptatie van AWS cloud in Europa."

Niko Mykkanen, Partner lead, AWS EMEA    

Op de goede weg

Sentia heeft in de afgelopen jaren een sterke groei laten zien met AWS in de Benelux, mede gebaseerd op de status van Advanced Consulting Partner en dankzij gecertificeerde AWS engineers.

Het is goed te weten dat onze dienstverlening ook door AWS wordt ondersteund en ik ben trots op deze benoeming. Maar het behalen van een nieuwe partner status of een extra technisch certificaat is natuurlijk geen doel op zich. Het gaat om de continue service die we bieden aan onze klanten.

Hans Reinhart, Managing Director Managed Public Cloud Services, Sentia
Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten