Britse markt biedt volop kansen voor Nederlandse digitale sector

26 FEBRUARI 2016, LEIDSCHENDAM
Samenvatting
Of de Britten nu wel of niet besluiten uit de EU te stappen: voor de Nederlandse digitale sector liggen volop kansen aan de overkant van de Noordzee. Daarom organiseert Digital Gateway to Europe van 13 t/m 15 april een handelsmissie naar Londen. O.a. Google Campus en London Internet Exchange zullen bezocht worden.

Groot-Brittannië staat momenteel volop in de schijnwerpers door het naderende referendum over het lidmaatschap van de EU van het land. Of de zogenaamde Brexit er nou wel of niet komt: voor de Nederlandse digitale infrastructuur sector liggen er volop kansen aan de overkant van de Noordzee, die in het geval van een Brexit alleen maar groter zullen zijn. Daarom organiseert Digital Gateway to Europe in samenwerking met handelsroute.nl een handelsmissie voor de sector naar Londen, het financiële hart van Europa met een hoge concentratie (fin)tech bedrijven.

Topsector
De Nederlandse digitale infrastructuur behoort tot de top van de wereld. De kennis en knowhow is aanwezig om ook buitenlandse partijen te bedienen bij het optimaliseren van hun digitale infrastructuur. Iets waar de Nederlandse digitale infrastructuur sector met recht trots op mag zijn, maar zij moet haar reputatie wel voortdurend waarmaken om de internationaal leidende positie te behouden. Het mooie is dat het mes in dit geval aan twee kanten snijdt: de sector kan buitenlandse partijen helpen om hun digitale business te optimaliseren, en tegelijkertijd biedt het de kans om voet aan de grond te krijgen op markten buiten Nederland. Iedereen wint dus als de sector er voor zorgt dat op de juiste momenten acte de présence gegeven wordt. In Londen alleen al heeft de markt een omvang van 27 miljard dollar. Nederland heeft al een goede exportpositie in Groot-Brittannië opgebouwd in heel veel andere sectoren, en het is hoog tijd dat de digitale sector zich daaraan toevoegt.

Stijn Grove, directeur van Digital Gateway to Europe over deze handelsmissie: “Het is uiterst belangrijk over de grenzen ons gezicht laten zien om in het buitenland relevant te blijven. Het Verenigd Koninkrijk is daarvoor een voor de hand liggende bestemming: het land is een van de grootste handelspartners van Nederland en wij bieden de Britten het ideale landingspunt om de Europese markt te betreden. Zeker als de Brexit er echt van komt, waardoor de kloof tussen de Britse en Europese markt groter zal worden.”

Dezelfde taal spreken
Reden genoeg om aansluitend op de Cloud Expo in Londen een handelsmissie te ondernemen van 13 t/m 15 april om tijdens de expo opgedane kennis en contacten uit te breiden. Het gaat dan niet alleen om vakinhoudelijke kennis en diensten, maar ook om het feit dat Nederlanders als enigen in Europa de Engelse taal goed beheersen waardoor samenwerkingen en partnerships niet gehinderd worden door een taalbarrière. Dat lijkt een detail, maar is feitelijk cruciaal en voor de sector één van de Unique Selling Points.

Verbinding leggen is één ding, maar als om over de grens zaken te doen is het belangrijk om te weten hoe de business culture in elkaar steekt en wat de do’s en dont’s zijn. Daar zal dan ook uitgebreid aandacht voor zijn, onder andere door meetups met experts die de weg kunnen wijzen op de Britse markt. Onder andere UK Invest, KPMG en Broadgroup zullen presentaties geven om kennis op te doen over belangrijke aspecten van het zakendoen in Engeland voor onze sector. Deelnemers van de missie zullen ook bezoeken afleggen aan Google Campus, hostingpartijen (i.s.m Kingston), veelbelovende startups en de London Internet Exchange (LINX).

Come fly with us
Voor deze handelsmissie is er een mogelijkheid om gesteund te worden door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De deelnemersbijdrage aan deze handelsmissie kan voor iedere deelnemer zo mogelijk volledig vergoed worden.

Er staat de sector, kortom, niets in de weg om waardevolle contacten en kennis op te doen over de Britse markt en zich stevig te profileren bij de Britse buren. De vraag is: waar wacht u nog op?

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten