KPN dochter Internedservices neemt managed cloud provider Redbee en IT security en networking leverancier Fortytwo over

01 APRIL 2016, PURMEREND
Samenvatting
IS Group B.V. (Internedservices), een dochteronderneming van Koninklijke KPN N.V. ('KPN') kondigt vandaag de overname aan van 100% van het aandelenkapitaal in Redbee B.V., leverancier van secure managed hosting- en cloud diensten en Fortytwo B.V., specialist in IT-security en networking.

IS Group B.V. (Internedservices), een dochteronderneming van Koninklijke KPN N.V. ('KPN') kondigt vandaag de overname aan van 100% van het aandelenkapitaal in Redbee B.V., leverancier van secure managed hosting- en cloud diensten en Fortytwo B.V., specialist in IT-security en networking. Internedservices koopt de aandelen van de oprichters van beide bedrijven. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

De overname is een volgende stap in de strategie van KPN om zijn positie op de snelgroeiende Nederlandse cloud computing markt verder te versterken. Door de overname van Redbee en Fortytwo kan Internedservices haar cloud en managed hosting mogelijkheden uitbreiden en versterkt zij haar positie op het vlak van IT-security en netwerkbeheer. Redbee en Fortytwo zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van PCI-DSS*-compliant omgevingen; de IT-certificeringsstandaard voor veilig betalingsverkeer over internet. De activiteiten rondom audits en security, waaronder de PCI-DSS-audit praktijk van Fortytwo maken geen onderdeel uit van de transactie.

Jan Willem des Tombe, CEO van Internedservices: “Als dochteronderneming van KPN is het onze strategie om invulling te geven aan de toenemende vraag van onze zakelijke klanten naar cloud diensten die hun groei ondersteunen. Met de overname van Redbee en Fortytwo breiden we onze schaal en marktbereik verder uit en kunnen wij onze klanten nog beter helpen met de overstap naar de cloud en met het opzetten van schaalbare infrastructuur welke voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot internet security en veilig betalingsverkeer (PCI-DSS). De overname en integratie van managed hosting- en cloud leveranciers is een belangrijk onderdeel van onze strategie om ons marktleiderschap verder uit te bouwen.”

De ondernemingsraad van Internedservices heeft een positief advies afgegeven voor de transactie.

Over Internedservices
IS Group B.V. (Internedservices) is een 100% dochteronderneming van KPN N.V. en behoort tot de grootste leveranciers van Cloud computing en IT Services van Nederland. Internedservices gelooft dat organisaties nog succesvoller kunnen worden met de mogelijkheden die IT biedt en wil haar klanten en partners actief meenemen naar het beste wat de industrie te bieden heeft. Dit doet Internedservices door premium Cloud & IT-services op abonnementsbasis te bieden. Performance, kwaliteit en service staan hierbij voorop. Internedservices vertaalt de behoeften van organisaties naar drie oplossingen: Het HyperGrid™ Cloud computing platform, de DeskHub™ solution voor werkplekken uit de Cloud en CrossNet™ voor het veilig en eenvoudig managen van networking en connectiviteit. Internedservices heeft een drievoudige ISO-certificering (9001, 27001 en 20000), een ISAE 3402 type II accreditatie en beschikt over PCI-DSS-compliant en ISO-14001 gecertificeerde datacenters. Kijk voor meer informatie op: https://www.is.nl

Over PCI-DSS
De Payment Card Industry Data Security Standard ( PCI DSS ) is een informatieveiligheidsstandaard die wereldwijd in gebruik is bij organisaties die gegevens van betaalkaarten verwerken. De standaard is ontwikkeld door VISA, Mastercard, American Express, Diners en JCB en wordt door banken en payment providers gebruikt voor het beveiligen van informatie over betaalkaarten zoals creditcards, debitcards en loyaltycards, Validatie van naleving wordt jaarlijks uitgevoerd, hetzij door een externe Qualified Security Assessor (QSA) voor de grotere providers, dan wel middels een Self Assessment Questionnaire (SAQ) voor bedrijven die kleinere betaalvolumes behandelen.

Over Redbee
Redbee voert sinds 2001 hosting uit voor een breed scala aan klanten. De in Amsterdam gevestigde hostingprovider heeft veel ervaring in het ontwerpen en bouwen van schaalbare en veilige infrastructuren, waaronder diverse projecten waarbij klanten zijn ondersteund bij het behalen van een PCI-DSS Compliance certificering. Redbee is geregistreerd PCI-DSS Level-1 serviceprovider en beschikt over gecertificeerde CISSP-medewerkers. Redbee wordt jaarlijks ge-audit door een externe auditor. Kijk voor meer informatie op: http://www.redbee.nl

Over Fortytwo
Fortytwo is actief op het gebied van netwerken, infrastructuren en security. Vanuit het kantoor in Amsterdam worden implementaties, consultancy en security-analyses uitgevoerd. Fortytwo richt zich op systemen en netwerken die samen een ICT Infrastructuur vormen. Sinds haar oprichting in 1999 bedient Fortytwo relaties uit verschillende sectoren in het bedrijfsleven, waaronder Media, Finance, ICT en dienstverlening. Medewerkers van Fortytwo zijn CISSP-gecertificeerd en de bedrijfsvoering is gecertificeerd met een ISO9001:2008-certificaat. Kijk voor meer informatie op: www.fortytwo.nl


# # # Einde persbericht # # #

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie)
Wilt u meer informatie over dit bericht? Neem dan contact op met:
IS Group B.V. (Internedservices)
De heer Jan Willem (J.W.A.) des Tombe, Chief Executive Officer
Telefoonnummer: +31(0)299476185
Email: jw@is.nl

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten