Nederlandse digitale sector kan tijdens handelsmissie grote stappen maken in Silicon Valley

09 SEPTEMBER 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Silicon Valley is het grootste en snelst groeiende digitale ecosysteem ter wereld en is nog altijd de plek waar de meeste innovaties ontstaan. Maar dat betekent niet dat het een gesloten wereld is. Ondernemers in Silicon Valley beseffen als geen ander dat openheid en de bereidheid om nieuwe samenwerkingen te onderzoeken de basis zijn voor hun succes. Nederland is daarbij in trek. Daarom zal van 23 tot en met 28 oktober een handelsmissie naar Silicon Valley georganiseerd worden door Digital Gateway to Europe in samenwerking met DINL en Handelsroute.nl.

Amsterdam, 9 september 2016 - Onlangs riep een aantal van de grootste techbedrijven uit Silicon Valley Nederland op om het gunstige vestigingsklimaat te handhaven. Die oproep kwam niet als een verrassing: Nederland is een aantrekkelijke vestigingsplek voor techbedrijven uit Silicon Valley. Onder meer Facebook, Microsoft en Twitter bedienen de rest van Europa met als fundament Nederlandse datacenters en de digitale infrastructuur. De band tussen de Nederlandse digitale sector en Silicon Valley is innig. Alle reden dus voor Digital Gateway to Europe om in samenwerking met DINL en Handelsroute.nl van 23 tot en met 28 oktober een handelsmissie te ondernemen met als doel Silicon Valley en de High Tech Polder verder bij elkaar te brengen.

Silicon Valley is het grootste en snelst groeiende digitale ecosysteem ter wereld en is nog altijd de plek waar de meeste innovaties ontstaan. Maar dat betekent niet dat het een gesloten wereld is. Ondernemers in Silicon Valley beseffen als geen ander dat openheid en de bereidheid om nieuwe samenwerkingen te onderzoeken de basis zijn voor hun succes.

Marc Gauw, mede-organisator van deze missie daarover: ‘Eerdere handelsmissies naar Silicon Valley waren ontzettend inspirerend. De tech- en startup cultuur straalt een enorme positieve energie uit die erg stimuleert om nieuwe ideeën te ontwikkelen en samenwerkingen aan te gaan. Wat vooral opvallend is, is dat de mensen daar, of ze nou op C-level opereren of net begonnen zijn met hun startup, heel toegankelijk zijn en je met veel enthousiasme te woord staan. Niet alleen als je daar als relatieve buitenstaander komt, maar ook onderling: er is de laatste jaren een heel interessante kruisbestuiving gaande tussen startups en de grote tech ondernemingen waardoor verrassende nieuwe diensten tot stand komen.”

Naast sfeer, zal de reis gekenmerkt worden door een stevig inhoudelijk programma. Stijn Grove, directeur van Digital Gateway to Europe: “Een belangrijk topic dat op dit moment in de Valley speelt, en overigens ook onder digitale entrepeneurs in Nederland, is de match tussen de behoefte aan innovatie en knappe koppen. Het is zelfs voor de grootste techgiganten uit de Valley moeilijk om op eigen initiatief nieuwe de innovaties te realiseren die noodzakelijk zijn om uit te kunnen breiden in Europa. Het komt dan ook steeds vaker voor dat zij de samenwerking zoeken met partijen op het Europese continent om hun ambities in de Europese markt te kunnen realiseren. Voor veel Amerikanen is Nederland een vertrouwd landingspunt om de rest van Europa te bedienen.”

Om te weten te komen wat er precies speelt, zullen onder andere de ARM Techcon beurs, LinkedIn, Hewlett Packerd Enterprise, Stanford University en de Carlyle Group worden bezocht, een van de grootste private equity investeringsmaatschappijen ter wereld. Daarnaast zullen er meerdere netwerkmomenten worden georganiseerd en is er tijdens de bedrijfsbezoeken uitgebreid gelegenheid om nieuwe contacten op te doen.

De banden zijn sterk, er is uitgebreide ondersteuning van het Netherlands Foreign Investement Agency (NFIA) en het Nederlandse consulaat in San Francisco, en ondernemers uit Silicon Valley zoeken voortdurend naar nieuwe mogelijkheden in Europa. Wees daarom een pionier zoals ze die in de Valley graag zien en ga mee met deze unieke handelsmissie.

Meer informatie: www.digitalgateway.euOver Digital Gateway to Europe

De Digital Gateway to Europe is de digitale mainport van Europa. Een uniek, internationaal data knooppunt dat gebruikt wordt door veel buitenlandse bedrijven om hun data te distribueren. Bestaande uit datacenters, cloud bedrijven, internet exchanges en backbone providers is het de snelst groeiende mainport van Nederland met het zwaartepunt rond de metro regio Amsterdam.

We lopen met deze mainport voorop in de wereld, groeien het hardst in Europa en hebben hier als Nederland dus goud in handen.

Als Digital Gateway to Europe zijn we de officiële organisatie voor het promoten van de digitale mainport: we maken informatie toegankelijk, brengen de sector samen, halen buitenlandse bedrijven naar Nederland en helpen Nederlandse bedrijven uit de sector te groeien over de landsgrenzen. Met steun van organisaties en bedrijven uit de digitale infrastructuur en van de overheid, met als doel deze sector zo goed mogelijk verder te laten groeien.

Digital Gateway to Europe is ontstaan uit een initiatief van Stichting Digitale Infrastructuur Nederland, vertegenwoordiger en spreekbuis van aanbieders van digitale infrastructuur. Deelnemers van DINL zijn AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), DDA (Dutch Datacenter Association), DHPA (Dutch Hosting Provider Association), ISPConnect, Stichting NLnet, SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland), Nederland ICT, Vereniging van Registrars (VVR) en SURFnet. De Nederlandse digitale infrastructuur en specifiek de Digital Gateway to Europe die als digitale mainport daar een onderdeel van is, vormt het hart van de Nederlandse online economie. En heeft een sleutelrol in het wereldwijde internet.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten