Fiber Carrier Association kondigt NDIX aan als nieuwe deelnemer

04 OKTOBER 2016, HEERDE/ENSCHEDE
Samenvatting
De Fiber Carrier Association (FCA), de branchevereniging voor fiber carriers in Nederland, maakt vandaag bekend dat NDIX zich heeft aangesloten als deelnemer. NDIX beheert een open ethernetnetwerk in Nederland en Duitsland. In het NDIX-netwerk zijn de eigen glasvezels van NDIX en een groot aantal glasvezelnetwerken van derden met elkaar gekoppeld. Met die grote verscheidenheid van infrastructuren kan NDIX elk bedrijf, bedrijventerrein en datacenter in Nederland en Duitsland via glasvezel ontsluiten.

De Fiber Carrier Association (FCA), de branchevereniging voor fiber carriers in Nederland, maakt vandaag bekend dat NDIX zich heeft aangesloten als deelnemer. NDIX beheert een open ethernetnetwerk in Nederland en Duitsland. In het NDIX-netwerk zijn de eigen glasvezels van NDIX en een groot aantal glasvezelnetwerken van derden met elkaar gekoppeld. Met die grote verscheidenheid van infrastructuren kan NDIX elk bedrijf, bedrijventerrein en datacenter in Nederland en Duitsland via glasvezel ontsluiten. NDIX biedt zelf geen ICT-diensten aan. Dat doen de 85 aanbieders op de digitale marktplaats. Het netwerk wordt 24/7 beheerd door de eigen technische afdeling.

Nu de stichting FCA formeel is opgericht en zich een actieve partij in het fiberlandschap heeft getoond met onder andere bijeenkomsten en evenementen, vond NDIX-directeur Jeroen van de Lagemaat de tijd rijp om formeel deelnemer te worden. Van de Lagemaat: “De FCA is een interessant initiatief, onder meer om onze kennis van Nederlandse en Duitse netwerken te kunnen delen met andere fiber carriers. Het aansluiten als deelnemer biedt daarvoor goede mogelijkheden.”

Rick van Fucht, FCA voorzitter, en Andrew van der Haar, directeur FCA, zijn verheugd dat NDIX haar expertise beschikbaar wil stellen voor de Fiber Carrier Association: “Het is zeer positief en bemoedigend dat NDIX ons initiatief op deze manier wil steunen. Wij beschouwen het als een mooie aanvulling van expertise voor de FCA”.

De FCA kent op dit moment als deelnemers Relined, Breedband Tilburg, Rekam, Breedband Regio Eindhoven, Vitrumnet, Trent Glasvezel, Fore Freedom en NDIX. De brancheorganisatie staat open voor alle onafhankelijke carriers in Nederland. Een aantal fiber carriers en partners heeft aangegeven zich in de loop van het jaar aan te sluiten bij de FCA.


Over NDIX
NDIX bevordert de ontwikkeling van ICT-dienstverlening en verbetert de concurrentie tussen aanbieders van breedbanddiensten, waardoor organisaties op een financieel aantrekkelijke manier, zonder capaciteitsbeperkingen, kunnen profiteren van moderne ICT-mogelijkheden.

NDIX heeft als missie het structureel verbeteren van het vestigingsklimaat en het bevorderen van de bedrijvigheid en de innovatie door het realiseren van een onbeperkte en grensoverschrijdende beschikbaarheid van ICT-diensten en breedbandverbindingen voor bedrijven en instellingen.

NDIX levert aanbieders van diensten drempelloos toegang tot alle bedrijven en instellingen, waardoor innovatie in de vorm van de ontwikkeling en het gebruik van nieuwe ICT-diensten maximaal wordt gefaciliteerd.

Over Fiber Carrier Association (FCA)
Glasvezel is niet meer weg te denken uit onze economie. De infrastructuur maakt het mogelijk dat we steeds sneller en beter verbonden zijn. Het lijkt zo vanzelfsprekend om een goede verbinding te hebben, maar dat is zeker niet overal hetzelfde! Het is van groot belang dat glasvezelnetten goed worden beheerd en onze deelnemers zijn daar continu mee bezig.

De FCA heeft als missie om onafhankelijke carriers in Nederland een platform te bieden en de onderlinge samenwerking daartussen te bevorderen. Deze samenwerking bevordert op zijn beurt de groei van de individuele carrier en daarnaast de kwaliteit van de infrastructuur in heel Nederland.

De brancheorganisatie voor de Fiber Carriers in Nederland is in maart 2016 opgericht.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Fiber Carrier Association
Pers: Andrew van der Haar
E: a.vanderhaar@fibercarriers.nl
T: 0628954013
W:http://www.fibercarriers.nl/

NDIX
Pers: Nicol Wekamp
E: n.wekamp@ndix.net
T: 053 711 41 54
W: http://www.ndix.net/

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten