SEP Backup & Disaster Recovery introduceert Snapshot Backup voor Red Hat Virtualization 4

13 OKTOBER 2016, WEYARN,NEURENBERG, DUITSLAND
Samenvatting
SEP een ontwikkelaar van platform-onafhankelijke, hybride backup- en hersteloplossingen voor uniforme gegevensbescherming, introduceert de API-gestuurde Snapshot Backup oplossing ter ondersteuning van het onlangs aangekondigde Red Hat Virtualization 4. De combinatie van de backup applicatie-interface (API) van Red Hat Virtualization en SEP's hybride backup-oplossing SEP sesam zorgt voor consistentere gegevensbescherming en compatibel herstel van virtual machines (VM’s) in productieve IT-omgevingen.

SEP een ontwikkelaar van platform-onafhankelijke, hybride backup- en hersteloplossingen voor uniforme gegevensbescherming, introduceert de API-gestuurde Snapshot Backup oplossing ter ondersteuning van het onlangs aangekondigde Red Hat Virtualization 4. De combinatie van de backup applicatie-interface (API) van Red Hat Virtualization en SEP's hybride backup-oplossing SEP sesam zorgt voor consistentere gegevensbescherming en compatibel herstel van virtual machines (VM’s) in productieve IT-omgevingen. De geïntegreerde oplossing biedt een platform voor IT-beheerders die de beheerinterface van SEP sesam gebruiken voor het monitoren van de gegevensbeschermingsstatus van de hele IT-infrastructuur. SEP sesam ondersteunt Red Hat Enterprise Virtualization sinds versie 3.5.1.

De hybride backup-oplossing van SEP biedt uitgebreidere gegevensbescherming en is uitgerust met snelle en intuïtieve herstelmogelijkheden voor VM’s die zijn gevirtualiseerd met Red Hat Virtualization, zonder dat het noodzakelijk is om in iedere VM backup clients te installeren. Speciale herstelprocedures zijn niet langer nodig. Zo kan op eenvoudige wijze aan de RTO- en RPO-behoeften worden voldaan. Een groot voordeel van het databeschermingsplatform is de Command Line Interface (CLI), die in een bedrijfsomgeving op maat gesneden beheer van de backup- en herstelprocessen mogelijk maakt. Er kan aan de backup- en herstelspecificaties van diverse database- en applicatieleveranciers worden voldaan door installatie van het toonaangevende pakket gecertificeerde backup-agents van SEP sesam.

SEP is al vele jaren technologiepartner van Red Hat, ‘s werelds grootste leverancier van open source softwareoplossingen, en is in 2010 bekroond met de Red Hat ISV Partner of the Year Award. SEP ondersteunt Red Hat Enterprise Linux sinds versie 4. De backup-oplossing SEP sesam kan in heterogene IT-omgevingen een breed scala van platformen beschermen en kan de voor backup benodigde opslagruimte aanzienlijk reduceren dankzij gebruik van de bijzonder efficiënte Si3 Inline Deduplication oplossing van SEP, die geschikt is voor iedere opslagtechnologie. Zo is er voor backups slechts een minimum aan opslagruimte nodig.

Dit is een van de weinige oplossingen op de markt die uitgebreide gegevensbescherming van gedistribueerde en cross-platform IT-omgevingen mogelijk maakt. SEP ondersteunt een breed scala van virtualisatieplatformen en besturingssystemen, zoals Microsoft, Linux, Mac, Unix, IBM, FreeBSD en Sun Solaris. Ondernemingen en organisaties in meer dan 50 landen, waaronder ALDI Nord, Grand Bank and Trust of Florida, Underwriters Safety and Claims, de gemeente Fitchburg en de haven van San Diego in de Verenigde Staten, Georgetown University in Washington D.C. en de Technische Universiteit van Wenen, vertrouwen op SEP’s hybride backup- en hersteloplossingen.

“Omdat organisaties op zoek zijn naar modernere, flexibelere en kosteneffectievere virtualisatieoplossingen als hoeksteen van hun hybride cloudinfrastructuur, wordt er steeds vaker gebruikgemaakt van open source virtualisatieoplossingen zoals Red Hat Virtualization,” aldus Scott Herold, Product Manager for Virtualization Business van Red Hat. “Omdat virtualisatie zo’n belangrijke rol speelt, is backup van cruciaal belang. Met een sterk ecosysteem van complementaire oplossingen, zoals de backup-oplossing die SEP introduceert voor Red Hat Virtualization 4, hebben klanten de beschikking over een hybride oplossing waarmee ze hun gegevensbescherming verder kunnen verbeteren.”

“Onze langdurige samenwerking met Red Hat heeft opnieuw geresulteerd in een fantastische oplossing,” aldus Georg Moosreiner, CEO van SEP. “Het is geweldig dat we een uitgebreide backup-oplossing kunnen aanbieden die ook de laatste versie van Red Hat Virtualisation ondersteunt en voldoet aan de RPO- en RTO-behoeften van de klant. Deze integratie geeft ondernemingen de kans om bedrijfskritieke gegevens te verwerken in virtuele omgevingen en de kapitaal- en bedrijfskosten te verlagen.”

Over SEP
SEP is een pionier op het gebied van informatiebeveiliging en ontwikkelt sinds 1992 oplossingen voor cross platform data back-up. De kennis van het van oorsprong Duitse bedrijf reikt diep. SEP integreerde verschillende informatiebeveiligingstechnologieën in één back-up software, genaamd SEP sesam. De oplossing wordt erkend als een van de meest betrouwbare en snelste back-up oplossingen van dit moment. Klanten die de software gebruiken zijn onder meer bedrijven en organisaties in meer dan 50 landen, waaronder ALDI Nord, SPIEGEL-Verlag, Stadtwerke Potsdam, The Port of San Diego, Georgetown University en de Technische Universiteit van Wenen.

SEP ontwikkelt vanuit een open gedachte en biedt een complete back-up-, restore- en recovery oplossing voor verschillende type IT omgevingen.

Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten