Dutch Datacenter Association lanceert factsheet over Nederlandse en Europese privacywetgeving

16 FEBRUARI 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
De Dutch Datacenter Association (DDA) heeft vandaag een Engelstalige factsheet gepubliceerd over huidige en toekomstige data- en privacy wet- en regelgeving in Nederland en de EU. De factsheet is in nauwe samenwerking met DDA partner ICTRecht tot stand gekomen. Met het document beoogt de DDA (internationaal opererende) bedrijven die privacy gevoelige data opslaan in Nederland of vanuit Nederland distribueren, inzicht te geven in de privacyregelgeving waaraan zij moeten (gaan) voldoen.

De Dutch Datacenter Association (DDA) heeft vandaag een Engelstalige factsheet gepubliceerd over huidige en toekomstige data- en privacy wet- en regelgeving in Nederland en de EU. De factsheet is in nauwe samenwerking met DDA partner ICTRecht tot stand gekomen. Met het document beoogt de DDA (internationaal opererende) bedrijven die privacy gevoelige data opslaan in Nederland of vanuit Nederland distribueren, inzicht te geven in de privacyregelgeving waaraan zij moeten (gaan) voldoen.

Reden voor het opstellen van de factsheet was het feit dat data snel een van de meest waardevolle assets van bedrijven en organisaties is geworden. Privacy en het beschermen van data staan wereldwijd hoog op de agenda van bedrijven. Met de aankomende General Data Protection Regulation (GDPR), die vanaf 25 mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens zal vervangen, zag de DDA de urgentie om stakeholders te informeren over de potentiële gevolgen voor bedrijven en organisaties. De factsheet is daarmee ook voor Nederlandse partijen van belang.

Stijn Grove, directeur van de DDA: “We zien de laatste jaren dat een steeds grotere hoeveelheid data van over de gehele wereld in Nederlandse datacenters wordt opgeslagen of vanuit Nederlandse datacenters naar Europa en verder wordt gedistribueerd. Nederlandse datacenters staan bekend om hun betrouwbaarheid, strenge maatregelen als het gaat om privacy en databeveiliging en aanhoudende inspanningen om te voldoen aan eisen voor certificering en compliancy aangaande privacy. Daarnaast is de bredere Nederlandse digitale infrastructuur zeer geschikt om als Digital Gateway to Europe te dienen. Die twee zaken samen, met daarbij de gunstige geografische ligging van Nederland in Europa, maken dat Nederland zeer populair is bij bedrijven die mondiaal digitale diensten leveren. Daarbij zien we met het oog op de naderende Brexit nu ook dat Nederland als onderdeel van de Europese Single Digital Market een extra pull factor heeft.”

Zowel grote als kleine partijen kiezen daarom voor Nederland om hun digitale diensten aan de rest van Europa te leveren. Zij moeten voldoen aan Nederlandse en Europese privacywetgeving en dienen daarom goed geïnformeerd te zijn, wat nu eenvoudig mogelijk is met deze factsheet. Het voldoen aan privacy wetgeving zal in toenemende mate van grote toegevoegde waarde zijn voor de propositie van de bedrijven die te maken hebben met privacy gevoelige data.

De in het Engels opgestelde factsheet is vrij raadpleegbaar via http://www.dutchdatacenters.nl/publicaties.html


Over de Dutch Datacenter Association

Dutch Datacenter Association (DDA) is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland, fundament van de digitale economie. DDA verbindt de marktleidende datacenters in Nederland met een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving.

DDA verwoordt standpunten van de industrie met betrekking tot regelgeving en beleidskwesties. Het toont leiderschap door leden te faciliteren en te stimuleren tot operationele verbetering in de vorm van ‘best practices’. DDA bevordert onderwijs en levert een bijdrage aan technische normen waarmee de datacenter industrie zich in Nederland en daarbuiten verder kan onderscheiden.

De Dutch Datacenter Association is één van de oprichters van de koepel Digitale Infrastructuur Nederland, DINL. Deze koepel verenigt de organisaties die de digitale infrastructuur mogelijk maken in Nederland. Ook werkt de DDA intensief samen met Digital Gateway to Europe, de organisatie ter promotie van de digitale mainport van Nederland. DDA werkt daarnaast actief samen met marktpartijen, overheid en andere belangenorganisaties.

Over ICTRecht

ICTRecht staat voor deskundig, praktisch en concreet juridisch advies op het gebied van internet en ICT. Het advies dat ICTRecht geeft is duidelijk, beknopt en demonstratief voor de technische expertise die ICTRecht in huis heeft. Medewerkers van ICTRecht zijn zowel juridisch als technisch zeer bekwaam binnen hun niche en zetten zich iedere dag in om cliënten op een proactieve wijze bij te staan.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten