Rosenberger OSI kwalificeert zich als één van de eerste Europese MXC® leveranciers

New Big Data-product heeft tot 64 fibers in één connector

21 APRIL 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
Rosenberger Optical Solutions & Infrastructure (Rosenberger OSI), fabrikant van innovatieve optic fiber bekabelingsinfrastructuren, kondigt aan dat het binnenkort start met de productie van de nieuwe big data connector MXC® in Augsburg. Door het ongekend hoge aantal fibers is de MXC® bekend komen te staan als dé Big Data Connector omdat het door zijn lay-out zeer grote hoeveelheden data kan verwerken.

Rosenberger Optical Solutions & Infrastructure (Rosenberger OSI), fabrikant van innovatieve optic fiber bekabelingsinfrastructuren, kondigt aan dat binnenkort start met de productie van de nieuwe big data connector MXC® in Augsburg. Door het ongekend hoge aantal fibers is de MXC® bekend komen te staan als dé Big Data Connector omdat het door zijn lay-out zeer grote hoeveelheden data kan verwerken.

Ab Vingerling van Rosenberger OSI over deze nieuwe productlijn: “Grote IT-Hardware fabrikanten, science en de producenten van medische apparaten hebben grote interesse in deze connector, die momenteel in uiteenlopende projecten toegepast wordt. Al deze sectoren anticiperen op een snelle ontwikkeling van de markt voor big data in de nabije toekomst. Rosenberger OSI streeft ernaar om snel te starten met de seriële productie voor deze High End productlijn en zo snel mogelijk te starten met de levering aan klanten.” Het connector systeem wordt onder meer gebruikt in innovatieve nieuwe netwerkapparatuur en storage in datacenters.

Dankzij de High-Density Interconnect Technology vormt MXC® de ideale connector om Optical Engines op PCB boards aan te sluiten. MXC® van US Conec Ltd. is een connector met fiber lenzen, onder meer voor 400GBE-SR16 toepassingen. De connector faciliteert toepassingen met 32 fibers (2 keer 16 bundels van fibers). In totaal bestaat kan middels deze connector 64 fibers gerealiseerd worden. (4 bundels van 16 fibers per stuk). De zogenoemde Card-Edge- and Mid-/Backplane-versies van de MXC® vinden hun toepassing in IT-producten waaraan de hoogste eisen worden gesteld

Tot 64 fibers

De MXC® connector combineert de bekende voordelen van MTP® met lenstechnologie en is op dit moment gestandaardiseerd op een maximum aantal van 64 fibers per verbindingsstuk. Een belangrijke eigenschap van de MXC® connector systemen is het hermafrodiete PRIZM® MT (ook bekend als lens-MT verbinding) verbindingsstuk waardoor een zeer hoge dichtheid van verbindingen mogelijk is. De PRIZM® MT technologie voorziet in een geheel nieuw ontwerp van de top van de verbinding met een oppervalk van maximal 64 micro lenzen, vier rijen van maximal 16 lenzen per rij.

Samenwerking met US Conec Ltd. en de MXC® Award

De samenwerking van Rosenberger OSI met het technisch vooroplopende bedrijf US Conec Ltd., ontwikkelaar en producent van connectors, heeft een lange geschiedenis. Vanwege het succes van deze samenwerking is Rosenberger OSI als een van de eerste Europese partners geselecteerd voor de productie van de “Big Data” connector MXC®. De procesengineers van de bekabelings expert zijn in Hickery opgeleid door US Conec en hebben hun nieuw opgedane kennis van deze technologie meegebracht naar Duitsland. Rosenberger OSI heeft zich recent met success gekwalificeerd en heeft de the MXC® Award verworven. Daardoor is het bedrijf volledig toegerust voor alle MXC® en PRIZM® MT vereisten.


About Rosenberger OSI:

Since 1991, Rosenberger Optical Solutions & Infrastructure (Rosenberger OSI) has been an expert in innovative fiber optic cabling infrastructure and service solutions for Datacom, Telecom and Industrial. The products and services can be found wherever largest amounts of data have to be transferred quickly and securely. In addition to the development and production of a broad portfolio of fiber optic and copper cabling systems, Rosenberger OSI also offers a variety of services such as planning, installation and maintenance of cabling infrastructure. Rosenberger OSI employs about 600 people in Europe and has been a part of the globally operating Rosenberger Group since 1998, a worldwide leading provider of high-frequency-, high-voltage-, and fiber-optic-connection solutions headquartered in Germany. For further information, please visit: www.rosenberger.com/osi

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten