DHPA stelt factsheets over GDPR en data privacy beschikbaar

01 AUGUSTUS 2017, LEIDSCHENDAM
Samenvatting
De steeds strenger wordende privacy wetgeving heeft ingrijpende gevolgen voor hosting en cloudservice providers. Met de General Data Protection Regulation, die in Nederland ten uitvoer zal worden gebracht met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), komt er op het gebied van data privacy veel op de hosting- en cloudsector af. Zowel eigenaren, gebruikers en verwerkers van privacy gevoelige data dienen op de hoogte te zijn van hun rechten en plichten en de maatregelen die zij moeten nemen. DHPA brengt daarom in samenwerking met partner ICTRecht een vijftal factsheets voor service providers uit die hier duidelijkheid bieden.

De steeds strenger wordende privacy wetgeving heeft ingrijpende gevolgen voor hosting en cloudservice providers. Met de General Data Protection Regulation, die in Nederland ten uitvoer zal worden gebracht met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), komt er op het gebied van data privacy veel op de hosting- en cloudsector af. Zowel eigenaren, gebruikers als verwerkers van privacy gevoelige data dienen op de hoogte te zijn van hun rechten en plichten en de maatregelen die zij moeten nemen. DHPA brengt daarom in samenwerking met partner ICTRecht een vijftal factsheets voor service providers uit die hier duidelijkheid bieden.

Menig hoster of cloudservice provider is al actief om relaties en de markt uit te leggen wat er staat te veranderen en hoe men daarmee om moet gaan. Toch is er in de sector zelf en onder haar klanten behoefte aan meer en beter inzicht. DHPA heeft met dank aan haar partner ICTRecht een aantal factsheets opgesteld. Hiermee antwoord gevend op vragen als: “Hoe voldoe ik als hostingprovider aan de privacywetgeving?” of “Wat verandert er echt door de AVG?”.

De volgende factsheets zijn vanaf vandaag beschikbaar:

  • Hoe voldoe ik als hosting provider aan de privacywetgeving?
  • De algemene verordening gegevensbescherming - wat verandert er echt
  • Het register van verwerkingen van persoonsgegevens
  • Het registreren van datalekken
  • Privacy Impact Assessment

De komende maanden zal DHPA met het oog op de GDPR haar verwerkersrovereenkomst ingrijpend veranderen. Dit is een document speciaal voor DHPA deelnemers. Ook hierin is ICTRecht een belangrijke partner. De verwerkersovereenkomst bevat afspraken tussen eigenaar en verwerker van data over verantwoordelijkheden, rechten en plichten.

De vandaag gepubliceerde factsheets zijn via deze link beschikbaar.


Over de Dutch Hosting Provider Association - Trusted cloud experts
De stichting DHPA vertegenwoordigt met meer dan 30 marktleidende deelnemers en enkele tientallen A-merk leveranciers van Technologie en diensten het topsegment van de Nederlandse cloud- en hostingindustrie. DHPA deelnemers onderscheiden zich door professionaliteit, kwaliteit en grote aandacht voor informatiebeveiliging. Zij nemen samen een aanzienlijk deel van de managed hosting omzet in Nederland voor hun rekening. Zie www.dhpa.nl voor een overzicht van de DHPA deelnemers en partners.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten