Steeds meer bedrijven profiteren van de digitale haven van Rotterdam

Inspiratiesessie voor ambitieuze bedrijven op 5 oktober in Rotterdam

05 SEPTEMBER 2017, ROTTERDAM
Samenvatting
De metropoolregio Rotterdam-Den Haag is met een van de grootste zeehavens ter wereld een belangrijke mainport voor Nederland. Minder bekend is dat deze regio ook een essentieel onderdeel is van de Nederlandse digitale mainport. Het bedrijfsleven in Rotterdam heeft daarmee een uitgelezen kans om te profiteren van de mogelijkheden die de digitale transformatie biedt. Met meerdere datacenters in de regio kunnen lokale bedrijven bouwen op een solide fundament om hun dienstverlening en bedrijfsvoering verder te optimaliseren. Om inzicht te geven in welke kansen digitale transformatie bedrijven en organisaties in de regio Rotterdam-Den Haag biedt, wordt op 5 oktober aanstaande het evenement Beyond Smart Cities: De kracht van regionale datacenters georganiseerd.

Een steeds groter deel van het bruto regionaal product in Zuid-Holland (€144 miljard in 2015) wordt verdiend met digitale bedrijvigheid. Om inzicht te geven in welke kansen digitale transformatie bedrijven en organisaties in de regio Rotterdam-Den Haag biedt, wordt op 5 oktober aanstaande het evenement Beyond Smart Cities: De kracht van regionale datacenters georganiseerd.

Datacenters en bedrijven uit de regio Rotterdam delen tijdens dit event hun kennis en ervaringen. Daarmee bieden ze het bedrijfsleven uit de regio een unieke inkijk in het hart van de digitale transformatie en de voordelen in kostenreductie, efficiency en groeimogelijkheden die uitbesteding van ICT biedt. Het event vindt plaats in het Rotterdamse Theater Walhalla en is bedoeld voor ondernemers, directeuren en ICT-managers.

Onmisbaar voor regionale economie
De metropoolregio Rotterdam-Den Haag is met een van de grootste zeehavens ter wereld een belangrijke mainport voor Nederland. Minder bekend is dat deze regio ook een essentieel onderdeel is van de Nederlandse digitale mainport. Het bedrijfsleven in Rotterdam heeft daarmee een uitgelezen kans om te profiteren van de mogelijkheden die de digitale transformatie biedt. Met meerdere datacenters in de regio kunnen lokale bedrijven bouwen op een solide fundament om hun dienstverlening en bedrijfsvoering verder te optimaliseren.

Steeds meer bedrijven en organisaties in de regio Rotterdam-Den Haag kiezen dan ook voor het (deels) uitbesteden van hun ICT-omgeving en brengen deze onder in een datacenter. Zij realiseren hiermee niet alleen een kostenbesparing maar vergroten ook de continuïteit en mate van beveiliging van hun bedrijfsvoering, data en processen. De datacenters in de regio voldoen aan de modernste (technische) standaarden en voorzien in een brede waaier aan diensten die aansluiten op de wensen en behoeften van bedrijven uit de regio. Doordat deze datacenters lokaal gesitueerd zijn, is het voor klanten eenvoudig om contact te onderhouden of hun apparatuur te controleren of vervangen.

Kennis en inspiratie
Het event Beyond Smart Cities is een initiatief van de samenwerking TIER 010. In deze derde editie werken brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA), de Zuid-Hollandse datacenters Dataplace, Bytesnet, The Datacenter Group, SmartDC, NLDC en Alticom en de internet exchange NL-ix samen.

In Theater Walhalla staan onder meer presentaties, paneldiscussies, debatten en praktijkvoorbeelden van bedrijven op het programma. Tussendoor is er volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en te netwerken met gelijkgestemden.

De deelnemers hebben een actieve rol tijdens het event. Zo krijgen ze volop de gelegenheid om vragen te stellen en kunnen ze meediscussiëren. Tijdens een ‘Lagerhuisdebat’ bepalen zij de uitkomst van stellingen zoals ‘datacenters zijn de nieuwe havens van Rotterdam’. Voor eindbeslissers en ICT-managers is deelname kosteloos. Zij kunnen zich aanmelden via www.tier010.nl.


Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eline Stuivenwold
Dutch Data Center Association
T: 0203037860
E: eline@dutchdatacenters.nl
www.dutchdatacenters.nl

Vertegenwoordigers van de media zijn ook van harte welkom om het event op 5 oktober bij te wonen. U kunt zich per e-mail aanmelden bij Eline Stuivenwold.

Contactpersonen
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten