DHPA kondigt Wiebe Nauta en Pieter Gabes aan als nieuwe bestuursleden

11 OKTOBER 2017, LEIDSCHENDAM
Samenvatting
Wiebe Nauta (managing director Claranet Benelux) en Pieter Gabes (directeur Parentix) versterken per heden het bestuur van DHPA. Zowel Nauta als Gabes lopen al vele jaren mee in de hosting- en cloud sector. Als nieuwe bestuursleden borgen zij met hun kennis en expertise de ambitie van DHPA om de leidende hosting- en cloudproviders in Nederland te verenigen.

Wiebe Nauta (managing director Claranet Benelux) en Pieter Gabes (directeur Parentix) versterken per heden het bestuur van DHPA. Zowel Nauta als Gabes lopen al vele jaren mee in de hosting- en cloud sector. Als nieuwe bestuursleden borgen zij met hun kennis en expertise de ambitie van DHPA om de leidende hosting- en cloudproviders in Nederland te verenigen.

De afgelopen jaren heeft Wiebe Nauta als Managing Director van Claranet Benelux en daarvoor als Operations Director van Claranet UK al ruime ervaring opgebouwd binnen de Claranet-organisatie. Hij beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in de telecommunicatie en IT-sector. Voor de overstap naar Claranet was hij werkzaam als Service Operations Director bij BT Business in Londen. Daarvoor werkte hij bij onder meer bij Colt en KPN.

Nauta over zijn nieuwe rol als bestuurslid: “Het deelnemerschap aan de DHPA is voor ons belangrijk om duidelijk te maken dat we bij deze selecte groep aanbieders horen, die gelijkgestemd zijn over essentiële zaken rondom hosting dienstverlening en support. Met deze toetreding tot het bestuur van de DHPA nemen we een meer actieve taak op ons die van ons verwacht mag worden als ambitieuze internationale managed hosting provider.”

Ook Pieter Gabes is als mede-eigenaar en directeur van Cloud Solutions Provider Parentix een expert met veel ervaring in de sector. In 2000 richtte hij samen met zijn compagnon zijn eerste bedrijf op, nadat hij een aantal jaren als Exact software consultant had gewerkt. In zijn periode bij dit bedrijf merkte hij dat er onder zijn klanten een toenemende vraag was naar bedrijfssoftware in de cloud. Hij besloot na acht jaar uit het bedrijf te stappen en zich met een team van gedreven engineers te specialiseren in hosting van bedrijfssoftware. Zo ontstond Parentix. Pieter heeft zowel commerciële economie gestudeerd als bedrijfskundige informatica.

Gabes over zijn toetreding tot het bestuur van DHPA: “Ik ben dagelijks bezig met het sturen en uitbouwen van Parentix. Ondanks de drukte die dat met zich meebrengt vind ik het ontzettend belangrijk om maatschappelijke waarden niet uit het oog te verliezen. Ik besef me elke dag dat ik bevoorrecht ben en vind het dan ook belangrijk om dit voorrecht in te zetten voor algemene zaken. Toen ik gevraagd werd om toe te treden tot het bestuur van de DHPA had ik niet veel tijd nodig om tot een positief besluit te komen. Vanuit deze positie een positieve bijdrage kunnen leveren aan het belang van de gehele cloud & hostingsector in Nederland is dan ook eer die ik graag aanvaard.”

DHPA is er trots op dat de bestuursfuncties van de stichting op de warme belangstelling mogen rekenen van de ervaren executives die Nauta en Gabes zijn. Ruud Alaerds, directeur van DHPA: “Als organisatie die het topsegment van de Nederlandse hosting- en cloudsector vertegenwoordigt heb je een solide, ervaren bestuur nodig met een veelzijdigheid aan expertise. We zijn daarom heel blij dat Wiebe Nauta en Pieter Gabes bereid zijn om het bestuur te versterken. Met hen binnen de gelederen kunnen we bestaande en nieuwe ambities de komende jaren nog beter verwezenlijken.”

Over de Dutch Hosting Provider Association - Trusted cloud experts
De stichting DHPA vertegenwoordigt met meer dan 30 marktleidende deelnemers en enkele tientallen A-merk leveranciers van Technologie en diensten het topsegment van de Nederlandse cloud- en hostingindustrie. DHPA deelnemers onderscheiden zich door professionaliteit, kwaliteit en grote aandacht voor informatiebeveiliging. Zij nemen samen een aanzienlijk deel van de managed hosting omzet in Nederland voor hun rekening. Zie www.dhpa.nl voor een overzicht van de DHPA deelnemers en partners.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten