DataCenter Fryslân verrijkt het verbond van de Dutch Data Center Association

17 OKTOBER 2017
Samenvatting
Met veel genoegen verwelkomt de Dutch Data Center Association (DDA) haar nieuwste deelnemer uit het noorden: DataCenter Fryslân (DCF). DataCenter Fryslân opende in 2008 de deuren van haar eerste vestiging. Vervolgens werd in 2014 een tweede, bijzondere locatie in gebruik genomen, namelijk de voormalige Fryslân Bank. Datacenter Fryslân levert oplossingen op het gebied van continuïteit, beschikbaarheid en efficiënte energiehuishouding aan organisaties die hun ICT-omgeving of (bedrijfskritische) applicaties in een datacenter of cloud willen plaatsen.

Met veel genoegen verwelkomt de Dutch Data Center Association (DDA) haar nieuwste deelnemer uit het noorden: DataCenter Fryslân (DCF). “Zeggen wat je doet en doen wat je zegt” is een statement dat naadloos aansluit op de waarden van de brancheorganisatie en zij is er dan ook van overtuigd dat de nuchtere, professionele aanpak van de colocatie provider een waardevolle toevoeging zal zijn voor de associatie.

DataCenter Fryslân opende in 2008 de deuren van haar eerste vestiging. Vervolgens werd in 2014 een tweede, bijzondere locatie in gebruik genomen, namelijk de voormalige Fryslân Bank. Datacenter Fryslân levert oplossingen op het gebied van continuïteit, beschikbaarheid en efficiënte energiehuishouding aan organisaties die hun ICT-omgeving of (bedrijfskritische) applicaties in een datacenter of cloud willen plaatsen. De kunst om op ieder vraagstuk van de klant een optimaal, op maat gemaakt antwoord te vinden staat hierbij centraal.

“Alweer bijna 10 jaar als datacenter”

“Nuchter en met beide benen op de grond hebben we het datacenter ontwikkeld tot wat het nu is. Dankzij onze klanten heeft het de rol gekregen om als fundament te dienen in de noordelijke digitale economie. Nu alweer bijna 10 jaar als datacenter. Een mooi moment om ons aan te sluiten bij de Dutch Data Center Association,” aldus Else Maria van der Meulen, directeur van DataCenter Fryslân.

Ook Stijn Grove, directeur van Dutch Data Center Association, is enthousiast over de samenwerking met Datacenter Fryslân: “We merken dat met de huidige digitale ontwikkelingen, regionale datacenters een steeds grotere rol gaan spelen. Datacenter Fryslân geeft hier met haar professionele, no-nonsense mentaliteit een belangrijke invulling aan. Daarnaast is energie efficiëntie een randvoorwaarde voor DCF, een thema dat steeds prominenter wordt in onze maatschappij en ook onder onze achterban”.

Het twin datacenter concept van DataCenter Fryslân bestaat uit de twee datacenter locaties DCF1 en DCF2, beide gevestigd in Leeuwarden. Zij beschikken over hun eigen onafhankelijk functionerende energievoorziening. Beide datacenter locaties zijn redundant verbonden met glasvezel via volledig gescheiden routes.

Meer informatie over DataCenter Fryslân vindt u op de website.
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten