Fiber Carrier Association verwelkomt AFIBER als nieuwe deelnemer

02 NOVEMBER 2017, HEERDE
Samenvatting
De Fiber Carrier Association (FCA), de branchevereniging voor fiber carriers in Nederland, maakt vandaag bekend dat AFIBER zich heeft aangesloten als deelnemer. AFIBER heeft sinds 2015 de nieuwste technieken voor zijn netwerk toegepast en wil de opgedane kennis daarover graag delen binnen het bredere netwerk van de FCA.

De Fiber Carrier Association (FCA), de branchevereniging voor fiber carriers in Nederland, maakt vandaag bekend dat AFIBER zich heeft aangesloten als deelnemer. AFIBER heeft sinds 2015 de nieuwste technieken voor zijn netwerk toegepast en wil de opgedane kennis daarover graag delen binnen het bredere netwerk van de FCA.

AFIBER heeft het eigen netwerk voorzien van apparatuur waarmee SDN (software defined networking) in combinatie met actieve DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) toegepast kunnen worden. Dit maakt het eenvoudiger voor eindgebruikers om zelf instellingen en lichtpaden over het netwerk te maken en het beheer van optische verbindingen te verbeteren. Waar de eindgebruiker traditioneel gezien vaak lang moet wachten voor configuraties en veranderingen in het netwerk, kan AFIBER dankzij een hoge mate van automatisering en innovatieve technieken snel leveren. Het netwerk is daarmee gereed voor de connectiviteitsbehoeften van de toekomst.

Remco Kaphorst, technisch directeur en medeoprichter AFIBER: “Naast innovaties in ondergrondse glasvezelinfrastructuur, optical distribution frames en DWDM-technieken streven we voortdurend naar digitaliseren en het automatiseren van infrastructuur en reduceren van handmatige en foutgevoelige processen. Aansturing van optische netwerken door middel van open standaarden zullen een steeds grotere rol spelen bij carriers. Hiermee worden klantervaringen geoptimaliseerd en processen versneld. We delen onze kennis en cases graag met de community. Daarnaast versterken we FCA graag bij het behartigen van de belangen van de branche op het gebied van bijvoorbeeld wet- en regelgeving en andere branche specifieke thema’s.”

Rick van Fucht en Andrew van der Haar, respectievelijk voorzitter en directeur van de FCA, zijn verheugd dat AFIBER haar expertise beschikbaar wil stellen voor de FCA. Van der Haar: “Het is zeer positief dat AFIBER ons initiatief op deze manier wil steunen. Wij beschouwen het als een mooie aanvulling op de reeds aanwezige expertise binnen de FCA”.

De FCA heeft op dit moment, naast AFIBER, als deelnemers Relined, Breedband Tilburg, Rekam, Breedband Regio Eindhoven, Community Network, Vitrumnet, Trent Glasvezel, Fore Freedom, NDIX, Glazenmaas en Stadring Leeuwarden. De brancheorganisatie staat open voor alle onafhankelijke carriers in Nederland. De FCA verwacht dit jaar nog enkele nieuwe deelnemers en partners te mogen verwelkomen.


Over AFIBER
AFIBER richt zich op de continue ontwikkeling van optische technologieën, verbetering van klantprocessen en netwerkomgevingen. We werken nauw samen met onze klanten om de netwerkintegriteit, applicatieprestaties en betrouwbaarheid van onze diensten te verbeteren. Door bestaande standaarden uit te dagen zetten we ons in voor continue investeringen in onze klanten en herdefiniëren we voortdurend de manier waarop we onze klanten bedienen, vandaag en morgen.

Over Fiber Carrier Association (FCA)
Nederland loopt internationaal voorop in het aanbieden van glasvezel infrastructuur. Landelijk, regionaal en lokaal zien wij mooie initiatieven ontstaan maar er heerst ook onduidelijkheid. Overheden bijvoorbeeld pleiten voor goede glasvezelverbindingen voor iedere burger maar geven niet altijd subsidies vrij. En lokale overheden hanteren afwijkende procedures voor bijvoorbeeld vergunningsaanvragen of breekverboden tijdens fiber projecten.

De carrier branche groeit snel en mede daardoor ontstaan vele verschillende initiatieven. Natuurlijk juichen wij dat toe, maar deze groei heeft ook een keerzijde. De markt raakt versnipperd met als gevolg verminderde samenwerking, onduidelijkheid voor stakeholders waaronder de (lokale) overheid en het ontbreken van neutrale informatie voor het bedrijfsleven.

Brancheorganisatie FCA biedt carriers de helpende hand en adviseert hen op basis van trends uit binnen- en buitenland. FCA is in gesprek met alle onderdelen van de keten. Daarmee fungeren wij als katalysator richting de (lokale) overheid, het bedrijfsleven en alle andere gelieerde partijen.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Fiber Carrier Association
Pers: Andrew van der Haar
E: a.vanderhaar@fibercarriers.nl
T: 0628954013
W:http://www.fibercarriers.nl/

AFIBER
Pers: PR & Communication
E: contact@afiber.net
T: +31 20 22 50 025
W: https://www.afiber.net

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten