Topicus KeyHub nieuwe partner van Dutch Hosting Provider Association (DHPA)

08 NOVEMBER 2017, LEIDSCHENDAM
Samenvatting
Topicus KeyHub, specialist op gebied van access management, heeft zich als business partner aangesloten bij de Dutch Hosting Provider Association. Topicus KeyHub biedt hosters en eindklanten 100% controle over wie toegang heeft tot welke data en systemen.

Per november 2017 is Topicus KeyHub business partner van Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Topicus KeyHub is specialist op gebied van access management en biedt hosters en eindklanten 100% controle over wie toegang heeft tot welke data en systemen.

“Topicus KeyHub is reeds actief bij en met enkele deelnemers van DHPA. En gezien de expertise van deze partij, zal het daar niet bij blijven schat ik in”, aldus Ruud Alaerds, directeur van de hosting associatie. “De KeyHub-oplossing is vrij uniek en combineert gebruiksgemak met de noodzakelijke strenge beveiligingsmaatregelen. Wanneer het gaat om toegang tot applicaties en systemen, is snelheid van handelen vaak essentieel, maar dat gaat meestal niet goed samen met veiligheid. Topicus KeyHub heeft juist op dit terrein een specialisme opgebouwd en is daarmee een welkome aanvulling op het DHPA netwerk.”

De oplossingen van Topicus KeyHub voorziet in centrale authenticatie en decentrale authorisatie. Centraal toegangsbeheer is vaak complex en traag; het kan lange tijd duren voordat een medewerker toegang heeft tot de juiste applicaties en systemen. Om die reden worden wachtwoorden dan ook vaak onderling gedeeld, wat het beheer bemoeilijkt. Topicus KeyHub biedt een oplossing voor deze problemen.

Martijn Maatman, vanuit Topicus verantwoordelijk voor Topicus KeyHub, “De DHPA is voor ons een ideale partner in ons streven naar een veiliger en meer bewuste wereld. Cloud- en hostingproviders hebben een verantwoordelijkheid hierin en de professionaliteit, kwaliteit en transparantie die DHPA nastreeft, sluit mooi aan bij onze ambitie om digitale veiligheid een kernwaarde te laten zijn. De kennis en ervaring van de DHPA en haar partners zijn van grote waarde in het creëren van een mix tussen digitale veiligheid en eenvoudige toegang. De innovatie die de DHPA nastreeft past goed bij de aanpak van Topicus KeyHub.”


Over Topicus KeyHub

Topicus is een IT-bedrijf dat met meer dan 800 medewerkers werkt in de sectoren Finance, Zorg, Overheid, Onderwijs, Legal en sinds kort Security. Binnen deze divisies wil Topicus constant op alle vlakken voor verregaande verbeteringen zorgen. De regie aan de burger geven en zelfredzaamheid vergroten is de ambitie. Hierbij zijn digitale veiligheid en toegang van groot belang en om dat zo goed mogelijk te borgen, heeft Topicus hiervoor zelf een oplossing ontwikkeld. Met Topicus KeyHub wordt het mogelijk om security en toegangsbeheer decentraal te organiseren. Compliance en verantwoording worden hiermee grotendeels geautomatiseerd en de verantwoordelijkheid van toegang wordt exact daar belegd waar deze hoort: in de business. Nu Topicus KeyHub al drie jaar succesvol intern dienstdoet, blijkt de unieke oplossing dermate gewild dat Topicus heeft besloten een nieuwe sector rondom Security in het leven te roepen.

Over DHPA

De stichting DHPA vertegenwoordigt met meer dan 30 marktleidende deelnemers en enkele tientallen A-merk leveranciers van technologie en diensten het topsegment van de Nederlandse cloud- en hosting industrie. DHPA deelnemers onderscheiden zich door professionaliteit, kwaliteit en aandacht voor informatiebeveiliging. Zij nemen samen een aanzienlijk deel van de managed hosting omzet in Nederland voor hun rekening. Zie https://www.dhpa.nl/ voor een overzicht van de DHPA partners en deelnemers. De DHPA zet met haar code of conduct de toon met professioneel, integer en ethisch handelen. DHPA deelnemers zijn daarmee een voorbeeld voor de gehele online sector als het gaat om leveren van kwalitatief hoogwaardige diensten.

De DHPA is het leidende aanspreekpunt van de Nederlandse cloud- en hosting sector naar leveranciers, media, onderwijs, overheid en politiek, en oprichter en actief participant in de koepelorganisatie DINL (Digitale Infrastructuur Nederland, www.dinl.nl) die zich inzet voor de belangen van de gehele Nederlandse Digitale Infrastructuur.
Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten