Dutch Data Center Association presenteert Datacenter Gids met een overzicht van datacenters in Nederland

16 NOVEMBER 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
Steeds meer bedrijven en organisaties brengen hun IT-infrastructuur onder in een datacenter. Zij behouden op deze manier de controle over hun IT, terwijl ze zich tegelijkertijd volledig kunnen focussen op het verwezenlijken van hun zakelijke doelstellingen. Om bedrijven te ondersteunen in de keuze voor een datacenter, publiceert Dutch Data Center Association (DDA) vandaag de vernieuwde Datacenter Gids 2017.

Met het toenemend belang om digitaal te transformeren is het essentieel om een stevig digitaal fundament te hebben. Dat brengt steeds meer bedrijven en organisaties ertoe hun IT-infrastructuur onder te brengen in een datacenter. Zij behouden op deze manier de controle over hun IT, terwijl ze zich tegelijkertijd volledig kunnen focussen op het verwezenlijken van hun zakelijke doelstellingen. Om bedrijven te ondersteunen in de keuze voor een datacenter, publiceert Dutch Data Center Association (DDA) vandaag de vernieuwde Datacenter Gids 2017.

Datacenters: het digitale hart van elke stad
ederland is het meest verbonden land ter wereld. Stijn Grove, directeur Dutch Data Center Association: "Internationaal gezien staat Amsterdam al decennia lang bekend als digitaal knooppunt, maar een interessante ontwikkeling die we nu zien is dat met name regionale datacenters er de afgelopen jaren in zijn geslaagd om goed op de toenemende vraag naar IT-outsourcing in te spelen. Dat is ontzettend belangrijk voor de regionale economie, want IT zorgt voor groei en innovatie."

Dit zien we duidelijk terug in de jaarlijkse datacenter groei van 15% die gestaag doorgaat. Voor Amsterdam was dit zelfs 30% in 2016. De reden voor deze groei is simpel: met de rap toenemende digitalisering wordt het voor organisaties steeds moeilijker en risicovoller om zelf hun IT te beheren.

Zij kiezen er daarom steeds vaker voor om dit uit te besteden aan een datacenter, een faciliteit die speciaal is ontworpen voor optimale koeling, connectiviteit en beveiliging om zo een veilig en goed werkend IT beheer te garanderen.

One size fits does not fit all
Toch bestaan er wezenlijke verschillen tussen datacenters, ook al zijn deze op het eerste oog niet zichtbaar. Want hoewel datacenters vanaf de buitenkant generiek ogen, bestaat er veel variatie in de digitale ecosystemen die zich aan de binnenkant bevinden. Zo'n ecosysteem is een verzameling van onder andere content delivery networks, cloud connectors en de verschillende exchanges. Afhankelijk van de behoeften van een organisatie kan het ecosysteem van het ene datacenter meer voordelen bieden dan de ander.

Met de Datacenter Gids 2017 beoogt de Dutch Data Center Association om partijen te ondersteunen in de keuze voor een datacenter. Deze tweede editie biedt een up-to-date overzicht van de Nederlandse datacenters. Tevens biedt de gids een handboek en naslagwerk voor nadere informatie rond datacenters.

De Datacenter Gids is vanaf vandaag te downloaden op de DDA website.


Over Dutch Data Center Association
Dutch Data Center Association (DDA) is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland, fundament van de digitale economie. DDA verbindt de marktleidende datacenters in Nederland met een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving.

Wij verwoorden standpunten van de industrie met betrekking tot regelgeving en beleidskwesties. Het toont leiderschap door leden te faciliteren en te stimuleren tot operationele verbetering in de vorm van ‘best practices’. DDA bevordert onderwijs en levert een bijdrage aan technische normen waarmee de datacenter industrie zich in Nederland en daarbuiten verder kan onderscheiden.

De Dutch Data Center Association is één van de oprichters van de koepel Digitale Infrastructuur Nederland, DINL. Deze koepel verenigt de organisaties die de digitale infrastructuur mogelijk maken in Nederland. Ook werken wij intensief samen met Digital Gateway to Europe, de organisatie ter promotie van de digitale mainport van Nederland. Tenslotte werken wij actief samen met marktpartijen, overheid en andere belangenorganisaties.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie of een interview kunt u contact opnemen met:
Eline Stuivenwold
Dutch Data Center Association
0653272034/ eline@dutchdatacenters.nl
www.dutchdatacenters.nl

Afbeeldingen
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten