265143 datahub b2ed19 large 1511259080

Digital Gateway to Europe publiceert "State of the Dutch Data Hub 2017"

AMSTERDAM, 21 november, 2017 - Nederland is een van de tien grootste data hubs wereldwijd en de snelst groeiende datacenter markt in Europa. En dat is niet zonder reden. Vanwege excellente connectiviteit door het hele land, toegang tot 500 miljoen consumenten, een stabiel energie netwerk en een cloud computing adoptie percentage van 36%, is Nederland dé ingang in de Europese digitale markt. Het 'State of the Dutch Data Hub 2017' rapport, vandaag gepubliceerd door Digital Gateway to Europe, biedt een volledig overzicht van wat Nederland allemaal te bieden heeft als data mainport.

Perfecte connectiviteit

Nederland scoort hoog op connectiviteit: 97% van de huishoudens heeft toegang tot het internet, de beschikbaarheid van 4G is 86,6% en een van werelds grootste internetknooppunten, de AMS-IX, is gevestigd in Nederland, evenals de Interconnect Exchange (NL-IX), die wereldwijd op de zevende plek staat.

Groeiende datacenters

Nederland is een land van datacenters geworden, met een gemiddelde jaarlijkse groei van 17,5% in de laatste zes jaar. Hyperscale gebieden zijn in rap tempo ontwikkeld in Groningen (Eemshaven) en Noord-Holland (Agriport A7). Deze datacentes en hyperscales vertrouwen op energie, en Nederland biedt hen een energiebeschikbaarheid van 99.9943% (CEER, 2016). De verwachting is dat vanaf 2020 de opwekking van groene energie jaarlijks groeit met meer dan 1 GW per jaar.

Toegang tot cloud

In 2015 gaf eenderde van de Nederlanders aan gebruik te maken van cloud opslag, wat Nederland binnen de EU een van de vier grootste gebruikers van cloud-based diensten maakt. Er zijn veel belangrijke cloud en hosting partijen, zoals Huawei, Softlayer en Microsoft Azure, die zich in Nederland gevestigd hebben vanwege de hoge mate van professionaliteit, kwaliteit en transparantie.

Ontmoet het ecosysteem

Geen sterke data hub zonder ondersteunend ecosysteem. De Nederlandse digitale industrie profiteert van een excellent ecosysteem van peers, start-ups en multinationals. Bedrijven zoals Uber, Tesla, Netflix, Cisco, Palo Alto en Oracle kozen voor Amsterdam als hun Europese hoofdkwartier, onder andere vanwege het ondernemersklimaat, gunstige belastingregels, beschikbaarheid van Engelstalig en geschoold personeel en de sterke Nederlandse infrastructuur.

Op 24 januari 2018 komt de Europese digitale industrie naar RAI Amsterdam voor KickStart Europe. Ontmoet het ecosysteem voor de laatste trends, outlooks en investeringen op het gebied van connectiviteit, data center en cloud. Ga voor meer informatie naar www.kickstartconf.eu.

Over Digital Gateway to Eurpe

Digital Gateway to Europe (DG) is de officiële promotor van de Nederlandse digitale hub. In het Nederlands ook wel de Digitale Mainport of Derde Mainport genoemd.

Digital Gateway is als onafhankelijke organisatie ontstaan uit de sector, voor de sector. Met steun van de organisaties en bedrijven uit de digitale infrastructuur, zoals datacenters, Internet Exchanges, Cloud providers en connectivity providers en in samenwerking met de NFIA, de Netherlands Foreign Investment Agency, met het doel deze sector zo goed mogelijk samen en centraal te promoten om de investeringen in Nederland te maximaliseren en de groei van Nederlandse bedrijven te versterken.

Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten