Dutch Data Center Association kondigt met trots Nikhef Housing aan als nieuwe deelnemer

Op de valreep van het nieuwe jaar kondigt brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA) een nieuwe deelnemer aan. Nikhef Housing, een van de grootste internetknooppunten van Europa met een rijke historie, zal vanaf nu deel uitmaken van het verbond van Nederlandse datacenters.

Bijzondere historieGedreven door de vereisten van haar experimenten (in het bijzonder bij CERN) is Nikhef vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het internet. Nikhef was daarmee een pionier op wereldniveau. Dit heeft midden jaren negentig ertoe geleid dat de oorspronkelijke computerruimte van Nikhef één van de eerste locaties werd waar internet service providers huisvesting kregen.

Arjen van Rijn, instituutsmanager van Nikhef: “Dankzij deze geschiedenis is Nikhef nu de trotse eigenaar van het Nikhef datacenter, ‘Nikhef Housing’, een knooppunt met meer dan 160 aangesloten netwerken.” In Nederland is Nikhef Housing nummer twee op de lijst van locaties met de meeste connecties en ook op Europees niveau zijn er slechts zes locaties die meer aangesloten netwerken hebben.

Stijn Grove, directeur van de DDA, noemt de samenwerking een verrijking voor de branchevereniging: “Nikhef Housing is op meerdere vlakken een bijzondere speler. Niet alleen omdat Nikhef een onmisbare rol heeft gespeeld in de geschiedenis van het wereldwijde internet, maar ook omdat het tot op de dag van vandaag die leidende rol op het gebied van connectiviteit heeft weten te behouden. Wij zien de aansluiting van Nikhef bij de DDA dan ook als een aanwinst en kijken uit naar de samenwerking.”

Inzet restwarmteNaast de verbetering van de internet infrastructuur draagt Nikhef Housing ook haar steentje bij in de energietransitie. Jaarlijks levert het Nikhef Datacenter 3500 GJ restwarmte aan studentenwoningen en het Amsterdam University College. Met deze hoeveelheid warmte kunnen ongeveer 175 appartementen verwarmd worden. Kijk voor meer informatie op de website van Nikhef Housing.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eline Stuivenwold

Dutch Data Center Association

0653272034/ eline@dutchdatacenters.nl

Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten