Volop subsidiekansen voor datacenters: DDA en Hezelburcht publiceren subsidievisie factsheet 2018

266214 datacenter 3 fab220 large 1511860613

Amsterdam, 16 januari 2018 - Er zijn weer volop subsidiekansen voor de datacenter sector. De Nederlandse overheid heeft ook dit jaar namelijk meerdere regelingen om het Nederlandse bedrijfsleven te ondersteunen. Om inzichtelijk te maken welke regelingen beschikbaar zijn voor datacenters, publiceert de Dutch Data Center Association (DDA) vandaag de factsheet "Subsidievisie voor datacenters 2018", opgesteld in samenwerking met Hezelburcht subsidieadviesbureau. Daarnaast start het speciaal voor leden en partners een subsidie helpdesk.

Overheid erkent belang van innovatie

De datacenter sector is een van de snelst groeiende sectoren in Nederland, met een gemiddelde jaarlijkse groei van 15% en een bijdrage van €1 miljard aan het BNP*. Hiermee is de sector essentieel voor de ontwikkeling van de Nederlandse digitale economie. Een belangrijke aandrijver van deze continue groei is innovatie. De Nederlandse overheid erkent het belang van innovatie in het bedrijfsleven en wil deze middels diverse regelingen stimuleren. De Wet Bevordering Speur & Ontwikkelingswerk (WBSO) geeft bijvoorbeeld een fiscaal voordeel op de loonheffing van R&D-medewerkers. Verder zullen de innovatiesubsidies die het afgelopen jaar succesvol zijn bewezen ook in 2018 met een nieuw budget terugkomen.

                                          

Verdere verduurzaming datacenter sector                                   

Ook op het gebied van duurzaamheid zijn er diverse stimuleringsregelingen vanuit de overheid, die de datacenter sector ondersteunen om verder te verduurzamen. Zo zijn er in 2018 onder andere weer de Energie Investeringsaftrek (EIA) en de Milieu- investeringsaftrek (MIA) beschikbaar. Daarnaast zorgt een regeling zoals de Stimulering Duurzame Energieproducties (SDE+) ervoor dat duurzame energieopwekking wordt gestimuleerd. Voor datacenters die investeren in zonnepanelen of windturbines is deze regeling zeer interessant.          

                              

Daarnaast wordt in het bijzonder de De Topsector Energie (TSE) belicht in de factsheet. Met deze regeling wil Nederland haar economie versterken door efficiënte en schoon opgewekte energie te stimuleren. De TSE heeft een tweetal regelingen die interessant zijn voor datacenters, namelijk de Demonstratie Energie-Innovatie (DEI) en de Urban Energy. Voor datacenters kunnen deze regelingen in 2018 mooie kansen zijn om subsidie te krijgen voor een innovatieve manier of systeem voor energiebesparing.  

Subsidie helpdesk                                             

Naast de factsheet heeft de DDA speciaal voor haar deelnemers en partners een subsidie helpdesk in het leven geroepen. Voor vragen en adviezen over bepaalde subsidies kunnen zij vrijblijvend contact opnemen met de Hezelburcht helpdesk via het DDA portal.      

De factsheet "Subsidievisie voor datacenters 2018" is vanaf vandaag te downloaden op de website van Dutch Data Center Association.             

                                                     

 

____________________________________

Over Dutch Data Center Association

Dutch Data Center Association (DDA) is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland, fundament van de digitale economie. DDA verbindt de marktleidende datacenters in Nederland met een missie: het versterken van de economische groei en het pro leren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving.

                                                     

Wij verwoorden standpunten van de industrie met betrekking tot regelgeving en beleidskwesties. Het toont leiderschap door leden te faciliteren en te stimuleren tot operationele verbetering in de vorm van ‘best practices’. DDA bevordert onderwijs en levert een bijdrage aan technische normen waarmee de datacenter industrie zich in Nederland en daarbuiten verder kan onderscheiden.

                                                     

De Dutch Data Center Association is één van de oprichters van de koepel Digitale Infrastructuur Nederland, DINL. Deze koepel verenigt de organisaties die de digitale infrastructuur mogelijk maken in Nederland. Ook werken wij intensief samen met Digital Gateway to Europe, de organisatie ter promotie van de digitale mainport van Nederland.Tenslotte werken wij actief samen met marktpartijen, overheid en andere belangenorganisaties.

                                                     

                                                                             

Over Hezelburcht

Al ruim twintig jaar biedt Hezelburcht optimale subsidieondersteuning om strategische, financiële en innovatieve ambities te realiseren. Onze kennis van subsidies, van regionaal tot Europees niveau, en ervaring in zowel de publieke als private sector stellen ons in staat om in de volle breedte diensten aan te bieden.

                                                     

Inmiddels zijn er ruim 80 professionals werkzaam bij Hezelburcht, die onder andere gespecialiseerd zijn binnen de sectoren energie & milieu, high tech systems & materials, ICT, life sciences, logistiek, overheden en de zorg. Door intensief overleg met subsidieverstrekkers en door bruggen te bouwen tussen verstrekker en ontvanger, vergroten wij de slagingskans van projecten en verkleinen wij de risico’s.

                                                 

Vanuit onze vestigingen in Amsterdam, Apeldoorn, Brussel, Den Haag, Eindhoven en Nijmegen ondersteunen we u graag op het gebied van subsidies en fiscale regelingen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.      

                                                     

Noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eline Stuivenwold

Dutch Data Center Association

0653272034/ eline@dutchdatacenters.nl

Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten