Roxit kiest voor managed cloudplatform van Denit

242118 denit prco banner zw 551085 large 1491210197

Continuïteitsgarantie voor Nederlandse overheden

Amsterdam, 31 januari 2018 - Als het gaat om proces- en informatiebeheer, is Roxit dé softwareproducent en IT-dienstverlener voor Nederlandse overheden. Met slimme SaaS-oplossingen ondersteunt zij gemeenten, provincies, waterschappen, omgevingsdiensten en veiligheidsregio’s bij de informatiehuishouding van bijvoorbeeld bouwprojecten, vergunningsaanvragen, (brand)veiligheid, ruimtelijke ordening, toezicht en handhaving.

Sander van de Merwe, directeur bij Roxit: “Ieder van onze oplossingen is bedacht en gemaakt om generieke systemen uit te dagen. En met succes. Het werkt als standaard en voelt als maatwerk. Updates en innovatieslagen zorgen ervoor dat onze klanten continu kunnen werken met de specifieke functies waar hun vakgebied om vraagt”.

Een SaaS-oplossing vraagt om goede hosting, hosting waarbij veiligheid en continuïteit voorop staan. Dit geldt zeker voor oplossingen voor overheidsinstellingen. Van de Merwe: “De gegevens die onze klanten beheren en verwerken zijn kritiek. Deze moeten altijd benaderbaar zijn en de veiligheid moet gewaarborgd zijn. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een cloudpartner die deze twee eisen kan waarborgen.

Edwin Cornelissens, Managing Director van Denit: “Om de continuïteit van de door Roxit geboden SaaS-oplossingen te garanderen, zijn deze ondergebracht in ons eigen Cloud Computing Platform dat sinds de lancering in 2007 permanent beschikbaar is”. Het platform is opgebouwd uit enterprise servers, switches, routers en storage van marktleiders als Dell, Juniper Networks, HP, IBM, NetApp en Tintri. De cloudomgeving is volledig redundant uitgevoerd en wanneer een serverhost onverhoopt uitvalt of onderhoud nodig heeft, neemt een andere host het automatisch en zonder downtime over.

Continuïteitsgarantie zit hem natuurlijk niet alleen in de techniek, een nog veel grotere rol is weggelegd voor het totale onderhoud van de gekozen systemen. Cornelissens: “We nemen Roxit de operationele lasten van de complete infrastructuur uit handen. Door ons te ontfermen over updates, benodigde backups en het 24/7 monitoren van wat er op de infrastructuur gebeurt, krijgt Roxit de ruimte om zich te richten op innovatie en het ontwikkelen van nieuwe oplossingen”.

Onderdeel van de managed hosting service die Denit biedt, is het actief ingrijpen bij incidenten, ook als het gaat om bijvoorbeeld een aanval van buitenaf. Overheden en gemeenten zijn de afgelopen jaren meer dan eens het doelwit geweest van cybercrime. Met een DDoS-aanval kunnen kwaadwillenden het bedrijfsproces – of een gedeelte daarvan - van een overheidsinstelling plat leggen.

 

Van de Merwe: “Het is voor ons onaanvaardbaar dat de infrastructuur waar onze software op draait wordt aangevallen en enige tijd onbereikbaar is voor onze klanten. Niet alleen onze klanten zijn dan gedupeerd, het heeft directe gevolgen voor de betrouwbaarheid van onze organisatie. Wij werken immers in een uiterst secure en door veiligheidsnormen gekenmerkte markt”.

Denit plaatste daarom anti-DDoS bescherming voor de cloudomgeving van Roxit. In het geval van een DDoS-aanval op de servers van Roxit, wordt de stortvloed aan dataverkeer omgeleid en met centraal opgestelde anti-DDoS apparatuur geneutraliseerd. Deze methode wordt ook wel NaWas genoemd. Zo blijven de servers van Roxit altijd bereikbaar.

Van de Merwe concludeert: Onze software is voor klanten geen doel maar een middel. Een middel dat goed moet werken zodat zij zich kunnen concentreren op de inhoud van hun werk. Datzelfde geldt voor de hosting. Wij moeten kunnen vertrouwen op een cloudpartner die de continuïteit en veiligheid van onze SaaS-oplossingen net zo belangrijk vindt als wij zelf. Die partner hebben we in Denit gevonden”.

Over Roxit

We vormen als Roxit, samen met onze zusterbedrijven Green Valley, Crotec en PSMS de Roxit Groep. Met ingang van december 2017 behoort ook Brein tot de Roxit Groep. Als Groep zetten wij ons in om de informatievoorziening bij de overheid te professionaliseren en te innoveren. En dat kan – naar onze mening – alleen maar optimaal gebeuren door de technische basis van de informatievoorziening open te maken. Ieder bedrijf heeft zijn eigen focus en specialisatie en met elkaar bieden we een uitgebreid samenhangend portfolio.

Daarbij staat voor ons de keuzevrijheid van de klant centraal: geen gedwongen winkelnering, maar vrijheid om te kiezen. Daarom is het thema “de vrije ruimte” leidend voor alle bedrijven in de Roxit groep.

Meer informatie is te vinden op www.roxit.nl

Over Denit

Denit is een managed cloud solution provider uit Amsterdam. Klantgerichtheid, proactiviteit en ontzorging zitten in het DNA. Sinds 1999 helpt Denit softwarevendoren om hun bedrijfskritische applicaties 24/7 online en veilig te houden. Denit levert betrouwbare en veilige cloud oplossingen en het beheer daarvan. Ruim 50 enthousiaste specialisten werken elke dag aan één doel: succesvolle en tevreden klanten.

Denit heeft inmiddels al vele softwarevendoren geholpen met hun cloudtransitie. In de praktijk gaat dat vaak veel verder dan het inrichten van een solide infrastructuur. Enkele bekende klanten zijn: GreenValley, PerfectView, Valk Solutions, Ymor, Ticketscript, Obi4wan, Muis Software en The Others Online.

Meer informatie is te vinden op www.denit.nl

 

Noot voor de redactie:

Afzender van dit persbericht is Denit. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Edwin Cornelissens (Managing Director), Tel: +31 (0) 20 337 1801.

Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten