Get ready for growth: Key Indicators tonen veelbelovende toekomst voor Europese digitale infrastructuur

Publicatie van KickStart Europe 2018 Outlook report

Amsterdam, 20 februari 2018 - Door de industrie, voor de industrie. Dat was het doel van de KickStart Europe top, georganiseerd door Digital Gateway to Europe afgelopen januari in Amsterdam RAI. Vandaag wordt het KickStart Europe 2018 Outlook rapport gepubliceerd, met daarin de belangrijkste conclusies van deze strategie & netwerk top, en de key indicatoren van toekomstige groei binnen de industrie. Alle indicatoren voorspellen een exponentiële groei; zo kent de generatie en replicatie van data een verwachte groei van 231% in 2022, richting 70 ZB per jaar. Is de digitale infrastructuur industrie hier eigenlijk wel op voorbereid?

Door de industrie, voor de industrie

"Alleen door samenwerking kunnen we ons voorbereiden op de omvangrijke groei van data", zegt Stijn Grove, voorzitter van KickStart Europe. "Het is de enige manier waarop de cloud, connectiviteit en datacenter industrie in staat is om de economie blijvend te ondersteunen." Om de sector bij elkaar te brengen en samen het nieuwe jaar 2018 in te luiden, werd KickStart Europe georganiseerd. Rond de 300 C-level executives uit 15 verschillende landen ontmoetten elkaar tijdens KickStart Europe en bespraken toekomstige trends en investeringen in technologie en infrastructuur.

Het Outlook 2018 rapport gaat verder waar de KickStart Europe top eindigde; wat heeft de industrie nodig qua kennis en expertise, en hoe kunnen wij ons als industrie voorbereiden op de toekomst?

Groei, groei & groei

Als er iets is wat de industrie kan verwachten, dan is het groei. In relatieve getallen, zoals 155% groei in Xaas investeringen in 2022, maar zeker ook in absolute hoeveelheid. Mobiel dataverkeer in Europa zal maandelijks meer dan 5700 PB verbruiken in 2022, zo is de verwachting. Op globale schaal zal de omzet van AI richting de $24 miljard gaan in 2022, in vergelijking met de $2,1 miljard omzet die gegenereerd werd in AI in 2017.

Volgens IDC zal de hoeveelheid zetabytes die jaarlijks wordt gegenereerd, groeien met bijna 300% binnen de komende vier jaar. De generatie van de hoeveelheid mobiele data kent zelfs hogere groeicijfers, waar met name video hoofdverantwoordelijk voor is. Kortom: er komt veel onze kant op de komende tijd.

Download het KickStart Europe 2018 Outlook rapport

Het 2018 Outlook rapport van KickStart Europe is hier vrij te downloaden.

Voor meer informatie over de KickStart Europe conferentie, zie www.kickstartconf.eu of volg ons op Twitter via @KickStartEur.

Over ons

KickStart Europe Summit Conference is een initiatief van Digital Gateway to Europe.  

Digital Gateway to Europe promoot de datacenter industrie in Europe. We organiseren evenementen, handelsmissies, beurzen, launchpads en andere meetups om delen informatie over de digitale infrastructuur en data hubs in Europa. Scale-ups, start-ups en internationale bedrijven die op zoek zijn naar gespecialiseerde informatie kunnen de Digital Gateway to Europe kennisbank raadplegen.

Ga naar www.digitalgateway.eu voor meer informatie over onze events, publicaties en aankomende handelsmissies. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Judith de Lange

KickStart Europe / Digital Gateway to Europe

020 303 7860 / jdelange@digitalgateway.eu

Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten