275519 siemon d91f5d large 1521469254

Siemon en Dutch Data Center Association slaan handen ineen om de groei van de datacenter sector te bevorderen

Brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA) en The Siemon Company hebben de handen ineengeslagen om de groei van de datacenter sector in Nederland te bevorderen. The Siemon Company, beter bekend als Siemon, is een wereldwijde marktleider in het ontwerpen en produceren van IT-infrastructuur oplossingen en services voor datacenters.

Stijn Grove, directeur van de DDA: “Mede door de golf van tech bedrijven en hyperscale cloud providers uit de VS die hun entree maken in Europa, zien we een toenemende vraag naar colocatie diensten in Nederland. Hierdoor groeit onze maatschappij op digitaal vlak. Tegelijkertijd ‘dwingt’ het onze datacenters om steeds efficiënter te bouwen om aan die alsmaar groeiende vraag te voldoen. De datacenter expertise van Siemon is hiermee, meer dan ooit, van essentieel belang.”

Siemon, opgericht in 1903, is een industrieleider die zich specialiseert in de productie en innovatie van hoogwaardige, hoogpresterende netwerkkabel oplossingen. Het hoofdkantoor van Siemon bevindt zich in de VS, in Connecticut. Het bedrijf heeft kantoren en partners over de hele wereld en biedt de meest uitgebreide productportfolio van koper- en glasvezel bekabelingsystemen, kasten, racks, kabel management, datacenter voeding-, en koelingssystemen en bekabelings management systemen. Siemon heeft ruim 400 actieve patenten op het terrein van gestructureerde bekabeling, van patchcords tot patchpanelen. Siemon Labs blijft sterk investeren in R&D en de ontwikkeling van industriestandaarden. Het bedrijf onderstreept daarmee zijn langdurige toewijding aan zijn klanten en de industrie.

Martin Verweij, Regionaal Directeur bij Siemon: “We leven in een data gedreven wereld. Vandaag de dag verwachten we dat alles met elkaar verbonden is en dat alle gegevens toegankelijk zijn vanuit elke locatie, op elk tijdstip. Nu datacenters zo’n belangrijke rol spelen in deze ‘verbonden maatschappij’ is Siemon trots dat zij heeft geïnvesteerd in datacenter en colocatie oplossingen die helpen om excellente services te leveren. Met dit in gedachten zijn we ook trots om met de Dutch Data Center Association samen te werken in onze missie om de digitale transformatie tot een volgend niveau te brengen."

Het succes van Siemon in de Nederlandse markt wordt onderstreept door efficiënte logistiek en distributie. Hierin werkt zij samen met Forehand, een Nederlandse top distributeur binnen de IT-branche.

Voor meer informatie, bezoek http://www.siemon.com/nl/.   

____________________

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eline Stuivenwold

Dutch Data Center Association

www.dutchdatacenters.nl

Over Dutch Data Center Association

De Dutch Data Center Association (DDA) is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland, fundament van de digitale economie. DDA verbindt de marktleidende datacenters in Nederland met een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving.

Wij verwoorden standpunten van de industrie met betrekking tot regelgeving en beleidskwesties. Het toont leiderschap door leden te faciliteren en te stimuleren tot operationele verbetering in de vorm van ‘best practices’. DDA bevordert onderwijs en levert een bijdrage aan technische normen waarmee de datacenter industrie zich in Nederland en daarbuiten verder kan onderscheiden.

De Dutch Data Center Association is één van de oprichters van de koepel Digitale Infrastructuur Nederland, DINL. Deze koepel verenigt de organisaties die de digitale infrastructuur mogelijk maken in Nederland. Ook werken wij intensief samen met Digital Gateway to Europe, de organisatie ter promotie van de digitale mainport van Nederland. Tenslotte werken wij actief samen met marktpartijen, overheid en andere belangenorganisaties.

Over Siemon

Siemon, opgericht in 1903, is een industrieleider die zich specialiseert in de productie en innovatie van hoogwaardige, hoogpresterende netwerkkabeloplossingen. Het hoofdkantoor van Siemon bevindt zich in de VS, in Connecticut. Het bedrijf heeft kantoren en partners over de hele wereld en biedt de meest uitgebreide portfolio producten op koperbasis. Siemon heeft ruim 400 actieve patenten op het terrein van gestructureerde bekabeling, van patchcords tot patchpanelen. Siemon Labs blijft sterk investeren in R&D en de ontwikkeling van industriestandaarden. Het bedrijf onderstreept daarmee zijn langdurige toewijding aan zijn klanten en de industrie.

Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten