276602 spie b6163b original 1522305305

SPIE en Dutch Data Center Association slaan handen ineen om datacenter industrie te versterken

Amsterdam, 29 maart 2018 - Brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA) en SPIE slaan de handen ineen om de datacenter markt te versterken en te verduurzamen. Met het partnership beoogt SPIE, o.a. gespecialiseerd in het ontwikkelen, installeren en onderhouden van datacenter installaties, om de sector nog efficiënter en duurzamer te laten opereren. 

Het partnership sluit naadloos aan op de toenemende aandacht voor de rol van de datacenter industrie in de energietransitie. Stijn Grove, directeur van de Dutch Data Center Association: "Waar datacenters in het verleden vooral werden gezien als 'energieslurpers', begint nu steeds meer het besef te dagen dat datacenters een rol kunnen spelen in de energietransitie. Want niet alleen draaien datacenters vrijwel volledig op groene energie en zijn de faciliteiten ingericht op energie efficiëntie, de restwarmte die vrijkomt kan worden hergebruikt om huizen en kantoren te verwarmen. De intentie om dit gedachtegoed tot een volgend niveau te brengen zit verweven in het DNA van SPIE. Dat maakt haar een excellente partner om mee samen te werken." 

Door de toenemende digitalisering van de Nederlandse economie groeit ook de datacenter industrie gestaag door met gemiddeld 15% per jaar. De datacenter sector zorgt inmiddels voor een bijdrage van 1 miljard aan het BNP en de voorspelling is dat dit bedrag alleen maar zal toenemen de komende jaren. De toenemende economische impact brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee voor de sector, zo zijn beide partijen van mening.

"Naast het behalen van succes, draag je ook de risico's en problemen gezamenlijk", zegt Tomas de Swaaf, Marketing Manager bij SPIE."Openheid, luisteren naar elkaar en vooral het samen durven oppakken van nieuwe technieken en creatieve initiatieven zijn de sleutel. Hoe kunnen we bijvoorbeeld aan de groeiende vraag naar energie voldoen en er tegelijkertijd voor waken dat dit niet ten koste gaat van mens en milieu? Samen met de DDA zullen wij op zoek gaan naar oplossingen voor dit soort vraagstukken, om zo op duurzame wijze de beste technologische oplossingen te leveren aan deelnemers van de DDA én onze klanten." 

Voor meer inspiratie, bezoek http://www.spie-nl.com

Over Dutch Data Center Association

De Dutch Data Center Association (DDA) is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland, fundament van de digitale economie. DDA verbindt de marktleidende datacenters in Nederland met een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving.

Wij verwoorden standpunten van de industrie met betrekking tot regelgeving en beleidskwesties. Het toont leiderschap door leden te faciliteren en te stimuleren tot operationele verbetering in de vorm van ‘best practices’. DDA bevordert onderwijs en levert een bijdrage aan technische normen waarmee de datacenter industrie zich in Nederland en daarbuiten verder kan onderscheiden.

De Dutch Data Center Association is één van de oprichters van de koepel Digitale Infrastructuur Nederland, DINL. Deze koepel verenigt de organisaties die de digitale infrastructuur mogelijk maken in Nederland. Ook werken wij intensief samen met Digital Gateway to Europe, de organisatie ter promotie van de digitale mainport van Nederland. Tenslotte werken wij actief samen met marktpartijen, overheid en andere belangenorganisaties.

Over SPIE Nederland

SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties. SPIE Nederland behoort tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland.

Met meer dan 46.500 medewerkers en een sterke lokale aanwezigheid, genereert SPIE een omzet van €6,1 miljard en een EBITA van €388 miljoen in 2017.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eline Stuivenwold

Dutch Data Center Association

0653272034/ eline@dutchdatacenters.nl

www.dutchdatacenters.nl

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten