278839 dhpa techfest nk serverwerpen 921130 large 1524679951

DHPA TechFest breidt uit met Cloud Olympics

Na een succesvolle eerste editie van het DHPA TechFest vorig jaar, breidt het festival voor en door technici uit de cloud- en hostingsector uit met een sportieve en competitieve tak: de Cloud Olympics.

Op 24 mei 2018 zal in het Naarderbos bij Naarden het startschot gegeven worden voor alweer de zevende editie van het NK Serverwerpen - een voor de sector unieke en ludieke activiteit die steeds populairder wordt. Het serverwerpen zal nu voor het eerst onderdeel uitmaken van de overkoepelende ‘Cloud Olympics’.

Nieuw dit jaar is de Deploy Contest, waar technici hun deployment skills kunnen laten zien en zo snel mogelijk een server aan de praat moeten krijgen. Daarnaast wordt de vindingrijkheid van teams getest in een VR Escape Room.

“Het idee achter de Cloud Olympics is dat we continu speelse elementen willen toevoegen aan TechFest, puur gericht op technici uit onze sector”, zegt Ruud Alaerds, directeur van de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). “Met de komst van de Deploy Contest en VR Escape Room wordt ook beroep gedaan op de technische en creatieve vaardigheden van de aanwezige techneuten, in plaats van alleen de fysieke kracht die nodig is bij het serverwerpen.”

De onderdelen vallen wel onder dezelfde koepel, maar worden los van elkaar beoordeeld. Er zijn aan het einde van de dag dus drie grote winnaars.

TechFest: een gratis festival voor techneuten

De Cloud Olympics zijn slechts een onderdeel van een groter geheel. Ook dit jaar belooft DHPA TechFest weer voor ieder wat wils in huis te hebben - zoals het hoort bij een festival. Tickets zijn gratis te reserveren op dhpa-techfest.nl.

Voor inspiratie en informatie kunnen bezoekers terecht bij keynotes van topsprekers.

Hoogleraar Maarten Steinbuch zal zich buigen over de vraag of robots onze vrienden kunnen worden, Cor van der Struijf van IBM duikt in de wereld van quantum computing en Marcel Panse van Unless.com legt uit hoe serverless computing eigenlijk werkt. Dit is slechts het topje van de ijsberg.

Voor aanstormend technisch talent is er een Academy Track - een programma speciaal opgesteld voor studenten in samenwerking met Cloud IT Academy. Hier komen zij onder anderen in aanraking met hun toekomstige werkgever, en vice versa. Uiteraard is er genoeg gelegenheid tot netwerken, zoals op de speciaal ingerichte Datavloer - en tijdens de barbecue en netwerkborrel. Bekijk hier het hele programma.

Over DHPA

De stichting DHPA vertegenwoordigt met ruim 30 marktleidende deelnemers en enkele tientallen A-merk leveranciers van technologie en diensten het topsegment van de Nederlandse cloud- en hostingindustrie. DHPA-deelnemers onderscheiden zich door professionaliteit, kwaliteit en grote aandacht voor informatiebeveiliging. Zij nemen samen een aanzienlijk deel van de managed hostingomzet in Nederland voor hun rekening.

DHPA zet met zijn code of conduct de toon voor professioneel, integer en ethisch handelen. DHPA-deelnemers zijn daarmee een voorbeeld voor de gehele online sector als het gaat om leveren van kwalitatief hoogwaardige diensten.

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten