280597 weborama bigfish semantic data 4da7ae original 1526989354

Nieuwe digital insights tool BigFish haalt onzichtbare trends naar de oppervlakte

Hoe spot je trends in een zee van data? Weborama, het bedrijf voor data marketing oplossingen, heeft met zijn nieuwe digital insights tool BigFish een antwoord op deze vraag in handen. Hiermee kunnen merken onontdekte trends en nieuwe business opportunities uit semantische data vissen. De tool wordt gelanceerd voor de Nederlandse markt tijdens Emerce Digital Live! 2018, het grootste digital marketing event van Nederland.

Alle relevante insights op een presenteerblaadje

Om opkomende trends te signaleren, meet BigFish het huidige bereik van een merk door in realtime honderdduizenden sleutelwoorden te ontsluiten uit alle digitale informatie die door en over merken en hun concurrenten gegenereerd is - zoals blogs, forums, artikelen, social media en geïmporteerde offline tekstbronnen.

De trends worden op een visueel aantrekkelijke manier weergegeven in overzichtelijke segmenten. Zo heb je direct inzicht in bijvoorbeeld de positie van je merk of product, ten opzichte van je concurrentie.

280598 big fish visual f3e5a4 original 1526990001

Uiteenlopende mogelijkheden

De ontdekte trends en insights kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet. Zo zijn ze al door mediabureaus gebruikt voor pitches die met big data zijn onderbouwd. Ook zetten reclamebureaus de tool in als input voor de creatieve strategie. En merken gebruiken BigFish voor een hernieuwde strategie of (her)positionering.

Emerce Digital Marketing Live! 2018

Weborama is aanwezig op Digital Marketing Live! 2018, het grootste digital marketing event van Nederland, om BigFish te lanceren. Michel Soeteman licht BigFish verder toe in de presentatie Business opportunities ontdekken met semantische intelligentie. Daarnaast zijn er vier roundtable sessies, waar in een intieme setting enkele recente cases uitgediept worden.

Over Weborama

Weborama heeft ruim 15 jaar ervaring met de ontwikkeling van linguïstische algoritmen voor het analyseren van grote hoeveelheden data. BigFish is onderdeel van het big data platform BigSea, dat wereldwijd gebruikt wordt door adverteerders, mediabureaus en uitgevers.

---------------------

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie over BigFish, neem contact op met Michel Soeteman of Nomkwazi Hooplot.

Telefoon: 020 5246676

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten