281730 5bf77dcc 489b 4fa6 b5df 933abfe6b150 5c27f9 large 1527687642

Datacenters in heel Nederland verwelkomen geïnteresseerden tijdens vierde Nationale Datacenter Dag

Bedrijven, organisaties en overheden kunnen op dinsdag 12 juni 2018 verschillende datacenters in Nederland bezoeken. Dan vindt namelijk voor de vierde keer de Nationale Datacenter Dag plaats. Datacenters door heel het land die aangesloten zijn bij de Dutch Data Center Association (DDA) zijn dan open voor het publiek. Gepaard met deze open dag gaat de uitreiking van het jaarlijks terugkerende rapport 'State of the Dutch Data Centers', het grootste jaarlijkse onderzoek naar de Nederlandse datacentersector.

Geen minuut zonder internet

Op Nationale Datacenter Dag wordt het alsmaar toenemende belang van Nederlandse datacenters gevierd, die aan de basis staan van het internet zoals we dat vandaag kennen. Een dag, een uur of zelfs een minuut zonder internet is voor de gemiddelde Nederlander nauwelijks meer voor te stellen.

Digitale technologieën zoals social media, mobile, cloud en IoT zijn volledig verweven in onze dagelijkse gang van zaken en daarmee zijn we getransformeerd naar een digitale samenleving en economie. Al deze digitale technologieën staan letterlijk binnen de muren van een datacenter. Hoe dit precies in zijn werk gaat, laten diverse datacenters in Nederland zien op 12 juni tijdens een rondleiding en presentatie. Een overzicht van de deelnemende datacenters is te vinden op de website van de DDA.

281731 pdc1 en hoofdkantoor f8f279 large 1527687750

Datacenters: de digitale motor van Nederland

De Nederlandse datacenter infrastructuur is een van de beste ter wereld. Mede hierdoor is zij uitgegroeid tot de Digital Gateway to Europe, een hub die zich qua grootte en impact kan vergelijken met Rotterdam en Schiphol, maar vele malen sneller groeit. Sterker nog, de andere hubs zijn in de loop der jaren steeds afhankelijker geworden van de digitale hub. Dit werd pijnlijk duidelijk tijdens de stroomstoring op Schiphol enkele weken geleden, toen een discontinuïteit van digitale toepassingen leidde tot een complete stilstand van de werkzaamheden.

Stijn Grove, directeur van de DDA: “Datacenters verspreid over ons hele land zorgen ervoor dat bedrijven, die steeds meer afhankelijk zijn van IT-diensten, zorgeloos en continu kunnen draaien en innoveren. De DDA onderstreept het belang van regionale en internationale datacenters voor de economie.”

De brancheorganisatie zal dit jaar haar rapport 'State of the Dutch Data Centers' uitreiken bij Previder, de grootste datacenter provider in de oostelijke regio. Het eerste exemplaar zal in Hengelo worden overhandigd aan dhr. Eddy van Hijum (CDA), gedeputeerde van de provincie Overijssel met in zijn portefeuille Economie.

Tim Timmerman, Directeur van Previder: "In de luwte van de datacenters rondom Amsterdam is Previder in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Door de perfecte Nederlandse infrastructuur en directe connecties met zowel de AMS-IX als de DEC-IX via Frankfurt heeft Previder een unieke rol als Europese datahub. We zien dat vele organisaties bewust ook kiezen voor een datacenter dat buiten de randstad gevestigd is. Met onze locatie, en carrier- en cloud-neutrale aanpak zijn we steeds meer in het voordeel."

Eerdere overhandigingen zijn gedaan aan de Commissaris van de Koning in Noord-Brabant Van de Donk (2015) en Kamerleden Remco Bosma (2016) en Kees Verhoeven (2017).

Aanmelden

Aanmelden bij een datacenter om de hoek kan via de website van de DDA. Vanwege beveiligingsredenen is het verplicht voor geïnteresseerden om zich vooraf aan te melden bij het deelnemende datacenter. Een overzicht van de deelnemende datacenters met bijbehorende aanmeldingslink is hier te vinden.

_________________________________________________

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eline Stuivenwold

Dutch Data Center Association

eline@dutchdatacenters.nl

www.dutchdatacenters.nl

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten