288659 schermafbeelding 2017 09 07 om 11.38.09 e2f288 original 1535611990

ISPConnect kondigt colocatie provider maincubes aan als nieuwe partner

Amsterdam, 30 augustus 2018 - De branchevereniging voor Internet Service Providers, ISPConnect, maakt vandaag bekend dat colocatie provider maincubes partner is geworden. maincubes is onderdeel van de Duitse Zech Group en beschikt over twee datacenter locaties in Europa en volgt een strategie die gericht is op verdere uitbreiding. Als relatief jonge speler in de markt heeft maincubes in korte tijd twee moderne datacenters opgeleverd en in gebruik genomen, te weten in Frankfurt a.M. (2017) en Schiphol-Rijk (2018) Op 20 september aanstaande wordt het  volledig vernieuwde datacenter van maincubes in Nederland, AMS01, feestelijk geopend waarbij iedereen welkom is.

 

Joris te Lintelo, director bij maincubes, ziet dat er in de Nederlandse markt een sterke behoefte bestaat aan colocatie providers die professionaliteit combineren met een persoonlijke benadering. “Wij denken dat maincubes een perfecte aanvulling is op het bestaande datacenter landschap in Nederland en zich op vele manieren positief kan onderscheiden. Met onze Duitse achtergrond, datacenter locaties in Frankfurt en Schiphol-Rijk, strategie en service aanbod is maincubes een verrijking voor de Nederlandse markt. Wij kijken er enorm naar uit om samen te werken met de achterban van ISPConnect en nodigen iedereen dan ook van harte uit voor onze opening op 20 september.”  

 

maincubes nam het huidige datacenter AMS01 op Schiphol-Rijk in 2016 over. In 2017 en 2018 is de locatie op grote schaal gemoderniseerd en voorzien van een upgrade waarmee het voldoet aan de hoogste standaarden. Het datacenter heeft 4.400m2 bruikbaar IT vloeroppervlak en 4,7MW beschikbaar IT vermogen. maincubes biedt vanuit het datacenter verschillende colocatie mogelijkheden en bijbehorende diensten, van enkele racks tot cages en private suites. Klanten van maincubes kunnen rekenen op een gegarandeerde zero-outage, betrouwbaar klimaatsysteem en een efficiënte en zuinige omgang met energie. De centrale ligging van het datacenter in de metropoolregio Amsterdam en de aanvullende dienstverlening van maincubes zorgen voor een ideale basis voor zowel enterprises als service providers.

 

Het partnership tussen maincubes en ISPConnect is dan ook een logische vindt Simon Besteman, directeur van ISPConnect. “Het is belangrijk voor onze achterban dat het aanbod van colocatie providers in Nederland breed blijft. Nieuwkomers op die markt zijn dan ook zeer welkom. maincubes zien wij als een solide partner dat met zijn volledig vernieuwde, zeer moderne datacenter de toekomstbestendige diensten kan leveren waar ISP’s en hosters behoefte aan hebben. Het partnership is wat mij betreft een logisch uitvloeisel van de groeiende verwevenheid van ISP’s en toonaangevende colocatie- en connectiviteit providers als maincubes.”

 

Wie de opening van het gemoderniseerde datacenter van maincubes wil bijwonen kan zich aanmelden op registratiepagina op de website van maincubes.

_______________________________________________________________________

Over ISPConnect

ISPConnect is de branchevereniging van Internet Service Providers en heeft als belangrijkste doel de belangen van haar leden collectief te behartigen. Dat doet ISPConnect op de punten privacy, veiligheid, imago en onderwijs.

Als vereniging heeft ISPConnect een brede achterban van meer dan 100 leden. Die schaalgrootte zorgt ervoor dat wij een uitgebreid draagvlak hebben binnen de sector en een legitieme gesprekspartner zijn voor de stakeholders met wie wij namens de hostingsector praten.

 

Wij bieden rechtstreekse hands-on services aan onze leden (zoals Algemene Voorwaarden, contracten en SLA’s), juridisch en fiscaal advies, een geschillencommissie en advies bij fusies en acquisities.

 

We leiden zelfstandig en binnen de koepel DINL een aantal programma’s om onderwijs voor de hostingbranche te verbeteren, diversiteit in de ICT sector te bevorderen en de instroom van jonge mensen naar de sector soepeler te laten verlopen.

 

Over maincubes

maincubes, met het hoofdkantoor in Frankfurt, is een Duits datacenterbedrijf en onderdeel van de Zech Group uit Bremen. maincubes heeft momenteel zeer hoogwaardige datacenters in Duitsland en Nederland. Onderdeel van de toekomstige strategie is expansie naar andere Europese landen op basis van marktontwikkeling. maincubes biedt datacenters die colocatie mogelijk maken in combinatie met veilige ecosystemen voor de digitale toekomst van bedrijven in verschillende sectoren. Klanten en partners van maincubes kunnen middels het secure-exchange platform verbinding maken met de cloud- en connectiviteitsdiensten van strategische partners. De diensten van maincubes zijn veilig, efficient en gebruikersvriendelijk.

Contactgegevens

Joris te Lintelo

maincubes B.V.

Capronilaan 2

1119 NR Schiphol-Rijk

t: +31 (020) 7880322

m: +31 (6) 10071300

e: joris.telintelo@maincubes.com

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten