289752 image%202018 09 11%20at%2010.43.01%20am 23a643 large 1536655398

Talenten uit de Nederlandse internetsector krijgen eigen podium

De Nederlandse internetsector barst van het technisch talent. Engineers bedenken en bouwen het ene technische hoogstandje na het andere. Veel innovaties blijven verborgen voor de community, terwijl iedereen er baat bij heeft als kennis gedeeld wordt.

6projects, dat volgende week op dinsdag 18 september wordt gehouden bij BIT in Ede, geeft 6 innovatieve projecten het podium. Enthousiaste engineers en projectleiders vertellen over hun ideeën, tot wat voor projecten die leidden en het uiteindelijke resultaat.

Het is een evenement gericht op techniek en op kennis, zonder sales pitches of het pluggen van producten, maar wel met een gedetailleerde rondleiding onder de motorkap van het internet.

Een podium voor vakexperts

“In onze sector is aan events en bijeenkomsten geen gebrek, maar de mensen die iedere dag het internet aan de praat houden hebben geen platform om met elkaar in discussie te gaan”, zegt Simon Besteman, initiatiefnemer van 6projects en directeur van ISPConnect. Hij vervolgt: “Als brancheorganisatie voor internet service providers brengen we daar nu verandering in. Zes projecten worden door en voor vakexperts gepresenteerd.”

De afgelopen maanden zijn tientallen projecten ingezonden en kritisch beoordeeld door een vakjury. Daaruit zijn onder meer een project van SURFnet over het bouwen van een netwerkvirtualisatieplatform voor het toevoegen van dynamische virtuele netwerkfuncties, en de ondersteuning van IPv6 op serverniveau in hosting omgevingen uitgekozen. Ook op het programma staan presentaties over:

- Het wereldwijd inzichtelijk maken van netwerken met de NLNOG Ring

- CEPH als storage voor datacenters

- Het bekendmaken van BGP updates via message queuing

- Het automatisch deployen van VM’s door middel van Ansible/Cobbler

Geen luchtige materie, en dat is ook niet de bedoeling. Besteman: “We willen met 6projects actief een bijdrage leveren aan de community van engineers, netwerkbeheerders, sysadmins en andere techneuten in Nederland. We hebben dan ook gekozen voor een duidelijk toelatingsbeleid: sales mensen, recruiters en accountmanagers verwelkomen we graag tijdens andere evenementen.”

6projects is gratis toegankelijk voor techneuten werkzaam in de internetsector. Inschrijven kan via de website van 6projects.

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten