2,5 miljoen .nl-internetdomeinen beschermd door NaWas, de anti-DDoS oplossing van de NBIP

Van de 5,8 miljoen geregistreerde .nl domeinnamen, zijn er 2,5 miljoen door de NaWas (Nationale Wasstraat) beschermd. Dat is 43 procent van alle .nl domeinen - een beduidend aandeel in de Nederlandse internetsector.

In navolging van de jaarlijkse en halfjaarlijkse onderzoeken naar DDoS-trends, brengt stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) binnenkort een nieuw rapport uit naar de economische impact die DDoS-aanvallen in Nederland hebben. In samenwerking met Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) is de impact op alle .nl-domeinen berekend, een significant onderdeel van alle websites in Nederland.

Tijdens One Conference, het internationale cyber security evenement in Den Haag, presenteerden NBIP en SIDN de eerste resultaten van dit onderzoek.

Economische impact

Economische impact (juli 2017-juli 2018) is op verschillende manieren berekend, namelijk op branche waarin de websites zich bevinden, randschade van DDoS-aanvallen (collateral damage), de omzet en grootte van de geraakte bedrijven, maar ook op locatie.

Zo kwam uit het onderzoek dat vooral de provincie Groningen afgelopen jaar het meeste doelwit is geweest van DDoS-aanvallen, en dat aanvallen op websites in de categorie erotiek voor de meeste randschade zorgden.

De NBIP en SIDN zullen het volledige rapport eind november presenteren. NBIP roept geïnteresseerden op om zich te melden zodat zij het rapport kunnen ontvangen wanneer het wordt gepubliceerd. Dit kan op https://nbip.nl/impact.

270822 logo nbip a25962 original 1517232903

Over NBIP

De NBIP is een stichting in 2002 opgericht door een groep van internetserviceproviders, in eerste instantie als uitvoeringsinstituut voor tapbevelen zoals vastgelegd in de telecommunicatiewet. Sindsdien is de organisatie uitgegroeid tot een betrouwbare naam met een groeiend aantal deelnemers voor haar diensten. Naast tapdiensten biedt de NBIP het gerenommeerde NaWas, een van de grootste DDoS-bestrijdingssystemen in Europa.

De NBIP hecht veel waarde aan het delen van kennis. Wij voeren onderzoeken uit, spreken op evenementen, informeren deelnemers regelmatig over nieuwe ontwikkelingen en organiseren bijeenkomsten waar deelnemers ervaringen kunnen uitwisselen. Daarnaast is de NBIP gesprekspartner voor de overheid over de onderwerpen waar zij zich mee bezighoudt.

Meer informatie

Neem contact op met Octavia de Weerdt, algemeen directeur NBIP

+31 (0)318 48 93 50

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten