ISPConnect en ICTRecht breiden samenwerking uit

Partijen bundelen krachten om de hostingsector nog beter te ondersteunen op het gebied van privacy

ISPConnect en juridisch adviesbureau ICTRecht kondigen aan de samenwerking - die is opgezet rond de invoering van de AVG - voort te zetten. Op deze manier blijft het mogelijk voor de meer dan 80 leden van de branchevereniging om kosteloos deskundig advies te ontvangen over privacy- en AVG-vraagstukken. Daarnaast breiden ISPConnect en ICTRecht de jarenlange samenwerking verder uit op het gebied van andere diensten voor leden van ISPConnect.

Veel privacyvragen

In aanloop naar de invoering van de AVG op 25 mei 2018 hebben ICTRecht en ISPConnect gezamenlijk een helpdesk ingericht voor hosters en MSP’s. ICTRecht opereert sinds 2004 op innovatieve wijze in de branche en geeft organisaties direct toepasbaar privacy-advies voor hun vaak complexe en innovatieve diensten.

 

“Zeker in aanloop naar de ingangsdatum van de AVG waren er veel vragen over privacy issues, compliancy en verwerkersovereenkomsten”, zegt Simon Besteman, directeur van ISPConnect. “Maar we zien ook na de ingangsdatum dat de AVG een lastig onderwerp blijft voor internet service providers. Dat komt mede doordat er nog steeds onduidelijkheid heerst over de precieze invulling van de wet. Daarom is besloten de samenwerking met ICTRecht te verlengen, zodat we de cloud- en hostingsector zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Onze sector zal de gevolgen van de AVG natuurlijk zwaarder voelen dan andere sectoren. Iedere hosting- en cloudprovider verwerkt namelijk grote hoeveelheden privacygevoelige data”, aldus Simon Besteman.

Gratis advies via hulplijn

De gratis hulplijn van ISPConnect en ICTRecht is bereikbaar via email, leden kunnen mailen naar: privacy@ispconnect.nl. In principe kunnen alle deelnemers van ISPConnect er terecht met hun privacy- en AVG-vragen. Vervolgens worden zij zo goed mogelijk op weg geholpen door de experts van ICTRecht.

 

Hierbij geldt wel een fair use policy. Wordt het duidelijk dat de vraag meer begeleiding vereist, dan kan dat tegen een gereduceerd tarief. Vragen die worden gesteld, zullen niet met anderen gedeeld worden, beide initiatiefnemers garanderen privacy.

140175 ispconnect b70829 original 1409578922

Over ISPConnect

ISPConnect is de branchevereniging van Internet Service Providers en heeft als belangrijkste doel de belangen van haar leden collectief te behartigen. Dat doet ISPConnect op de punten privacy, veiligheid, imago en opleiding.

Als vereniging heeft ISPConnect een brede achterban van bijna 100 leden. Die schaalgrootte zorgt ervoor dat wij een uitgebreid draagvlak hebben binnen de sector en een legitieme gesprekspartner zijn voor de stakeholders met wie wij namens de hostingsector praten.

Wij bieden rechtstreekse hands-on services aan onze leden (zoals Algemene Voorwaarden, contracten en SLA’s), juridisch en fiscaal advies, een geschillencommissie en advies bij fusies en acquisities. Daarnaast nemen wij namens onze achterban zitting in een groot aantal fora waar we met name met de overheid meepraten over topics die van belang zijn voor de sector zoals abuse, DDoS, botnets, regelgeving en privacy.

We leiden zelfstandig en binnen de koepel DINL een aantal programma’s om onderwijs naar de hostingbranche te verbeteren, diversiteit in de ICT sector te bevorderen en de instroom van jonge mensen naar de sector soepeler te laten verlopen.Tenslotte organiseert ISPConnect een tiental evenementen per jaar, conferenties, seminars, voorlichtingsdagen maar ook netwerk en gezelligheid events waar de hele branche samenkomt.

Noot voor redactie

Voor meer informatie, neem contact op met:

Simon Besteman, directeur ISPConnect

 

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten