296844 rob%20stevens 49c15c large 1543393947

Dutch Data Center Association kondigt Rob Stevens (Interconnect) aan als nieuw bestuurslid

Directeur en mede-oprichter van Interconnect Rob Stevens is per 1 december 2018 het kersverse bestuurslid van brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA). Stevens neemt de vrijgekomen plek van Elvira van Bruggen in, voormalig Datacenter Manager van Digital Realty.

In 1995 werd Interconnect opgericht door de broers Rob en Jeroen Stevens. Onder leiding van het tweetal is Interconnect uitgegroeid tot een professionele organisatie met meer dan 80 medewerkers. Het hoofdkantoor van Interconnect is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch, waar tevens het eerste datacenter is gevestigd in 2006. Het tweede datacenter in Eindhoven volgde vijf jaar later. Nog altijd vormen Rob en Jeroen de directie van Interconnect.

Volgens Rob Stevens is een landelijke, brede vertegenwoordiging van de datacenter branche essentieel. De branche groeit stevig door en middels zijn deelname in het bestuur van de DDA wil hij bijdragen aan haar verdere groei en ontwikkeling. Stevens: “Alle datacenters tezamen, verspreid over het hele land, zorgen ervoor dat het internet adequaat werkt en dat onze digitale economie kan blijven draaien. Het belang van de sector is evident, we moeten daarom extra scherp zijn op de uitdagingen die zich voordoen. Goed personeel, voldoende groene stroom en een sterk imago bijvoorbeeld zijn allen nodig om de welvaart van sector en economie te waarborgen. Ik kijk er zeer naar uit om op deze manier een bijdrage te mogen leveren."

Naast Rob Stevens nemen Michiel Eielts (Equinix Netherlands), Michael van den Assem (Interxion Netherlands), Eric Boonstra (Iron Mountain) en Gerben van der Veen (Dataplace) ook dit jaar zitting in het bestuur van de Dutch Data Center Association. Het DDA team en bestuur heten

Rob Stevens van harte welkom!

____________________________________________________________

Over de Dutch Data Center Association

Dutch Data Center Association (DDA) is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland, fundament van de digitale economie. Stichting DDA verbindt inmiddels 90% van de marktleidende datacenters in Nederland met een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving. Wij verwoorden de standpunten van de industrie met betrekking tot regelgeving en beleidskwesties en werken daarin in een zo’n breed mogelijke coalitie.

De DDA heeft vier focusgebieden: energie, duurzaamheid, onderwijs & arbeidsmarkt en economie & promotie. We zetten ons in op het verbeteren en vergroenen van onze stroomvoorziening. We zijn actief op het gebied van duurzaamheid en vooral op het hergebruik van datacenter restwarmte. In goede samenwerking met het onderwijs proberen we leerlingen te interesseren om voor deze industrie te kiezen. Tot slot promoten we onze industrie middels events en publicaties in binnen- en buitenland, en onze positie als Digital Gateway to Europe als digitale mainport.

We leveren tevens een bijdrage aan technische normen waarmee de datacenter industrie zich in Nederland en daarbuiten verder kan onderscheiden en we faciliteren onze leden en partners actief met informatie over

relevante marktontwikkelingen tijdens onze vele (interne) events en via vele mediakanalen.

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten