299089 dhpa maincubes 7421f0 original 1545025607

maincubes sluit zich aan als business partner bij DHPA, Trusted Cloud Experts

maincubes is per 1 januari business partner van DHPA geworden, zo maakt de brancheorganisatie voor toonaangevende Nederlandse cloud service providers vandaag bekend. Met het partnership beogen beide partijen om de symbiose tussen het housing specialisme en cloud service provider verders uit te diepen.

maincubes is in dit opzicht een opvallende partij in het datacenter- en colocatie landschap die zich puur toelegt op deze activiteit en verder geen dienstverlening in haar portfolio heeft die kruist met de activiteiten van cloud service providers.

 

Joris te Lintelo, director bij maincubes B.V.: “Wij kiezen in onze strategie bewust voor een zeer transparante en duidelijke focus waarbij samenwerking centraal staat. De gezamenlijke ontwikkeling van digitale ecosystemen met onze partners en klanten is naast het aanbieden van colocatie een zeer belangrijk onderdeel van onze strategie. Op basis van het secure exchange platform worden beveiligde ecosystemen gecreëerd via multidimensionale verbindingen van klant- en providerdiensten. Elke deelnemer aan het platform zal uitgebreide diensten vinden die kunnen worden geïntegreerd in het eigen aanbod en zo het platform verder aanvullen. Het ecosysteem groeit door de verscheidenheid aan aanbiedingen en het gemak van het integreren van services die bereikbaar zijn met slechts één Cross Connect. De deelnemers van DHPA zijn voor ons belangrijke partners bij de verdere ontwikkeling van onze strategie en ik kijk dan ook uit naar toekomstige samenwerking.” 

 

Ruud Alaerds, directeur van DHPA, ziet in maincubes een nieuw type organisatie die zich als partner aansluit bij DHPA. “maincubes is als lokale en regionale partij alleen actief in Europa. Het kent meerdere locaties over een aantal landen in Europa verspreid en is een pure datacenter partij. Omdat de platformen die door onze deelnemers worden onderhouden met het oog op veiligheid, betrouwbaarheid en risicobeperking per definitie op verschillende locaties draaien is het nauwe contact met dit type leveranciers van belang. Onze partners gaan doorgaans graag in gesprek met onze deelnemers waar en hoe er mogelijkheden liggen. maincubes is daar geen uitzondering in natuurlijk.”

Over DHPA

Stichting DHPA vertegenwoordigt met ruim 30 marktleidende deelnemers en tientallen A-merk leveranciers van technologie en diensten het topsegment van de Nederlandse cloud sector. DHPA-deelnemers onderscheiden zich door professionaliteit, kwaliteit en grote aandacht voor informatiebeveiliging. Zij nemen samen een aanzienlijk deel van de omzet in cloud en (managed) hosting in Nederland voor hun rekening.  DHPA zet met haar code of conduct de toon voor professioneel, integer en ethisch handelen. DHPA-deelnemers zijn daarmee een voorbeeld voor de gehele online sector als het gaat om leveren van kwalitatief hoogwaardige diensten.

 

Over maincubes

maincubes is een Duits datacenter bedrijf en onderdeel van de Zech Group uit Bremen. Op verschillende strategische locaties in Europa zijn onze datacenters te vinden. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Frankfurt am Main.

 

In Nederland hebben wij ons nieuwe datacenter in Schiphol-Rijk. In dit volledig gemoderniseerde en ge-upgrade datacenter AMS01 bieden wij meer dan 4.400 m2 aan colocatie ruimte en 4.7MW aan IT capaciteit.

 

Voor een diversiteit aan klanten realiseren wij colocatiediensten die nodig zijn voor de opslag van data. We richten ons op robuuste, betrouwbare en schaalbare infrastructuur gecombineerd met de Duitse principes ten aanzien van kwaliteit en zekerheid. Wij bieden een SLA met een 100% beschikbaarheid en hanteren voor onszelf de meest strikte eisen voor privacy in aanvulling op de GDPR.

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten