Cloud architect en cloud security architect awards uitgereikt tijdens cloud architect of the year election

Amsterdam, 1 februari 2019 - Henk de Ruiter, Cloud Architect bij Ahold-Delhaize en Johannes Vermeulen, Enterprise Security Architect, DXC Technology zijn gisteravond tijdens een award diner uitgeroepen tot respectievelijk Cloud Architect of the Year en Cloud Security Architect of the Year. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse awards show van de Cloud Architect Alliance (CAA). De juryleden roemden beide winnaars om hun hun kennis van cloud(security) en hun vermogen om organisaties te helpen op een veilige en efficiënte manier gebruik te maken van clouddiensten. Beide winnaars hebben aangetoond over de benodigde vaardigheden te beschikken om op verschillende niveaus in de organisatie overtuigend te kunnen zijn en de complexe materie op een eenvoudige manier te kunnen uitleggen. Beide winnaars krijgen een cheque ter waarde van € 2500,- van Global Knowledge.

De award uitreiking was gekoppeld aan een inhoudelijke avond voor de community van de CAA over high performing cloud architects. De CAA organiseert 4 kwalitatieve inhoudelijke events per jaar, waar iedere keer een thema dat relevant is voor cloud architects centraal staat.

De meerwaarde van deze avonden voor de community heeft zich ruimschoots bewezen, stelt Melchior Aelmans, Senior Systems Engineer bij Juniper Networks: "Automatisering is de sleutel om multicloud optimaal te laten functioneren als een dynamische, onzichtbare infrastructuur met een overkoepelende en alles-integrerende orkestratie laag. De kennis en vaardigheden van een cloud architect zijn vereist om dit proces te vereenvoudigen. Onze partner, Quanza Engineering, heeft de expertise om multicloud echt waardevol te maken voor onze klanten. Deze Awards dienen als waardering en inspiratiebron voor anderen om verder te bouwen op hun cloudstrategie." Adam van de Putte, Marketing & Sales Manager van managed service provider voor IT-infrastructuren Quanza Engineering, vult aan: "Vooruit komen, ontwikkelen en innoveren, dat kan alleen maar als je kennis deelt met en haalt bij je vakgenoten. Daar geloven wij bij Quanza heilig in. De CAA is bij uitstek een platform waar specialisten bij elkaar komen om precies dat te doen.”  

De concurrentie voor beide titels was groot. Sinds oktober 2018 was het mogelijk voor vakgenoten en anderen om cloud architecten te nomineren. Na een stortvloed van nominaties selecteerde de jury in beide categorieën vijf finalisten. Er werd onder andere beoordeeld op technische kennis, het vermogen om organisaties te overtuigen van de voordelen en mogelijkheden van de cloud en hun bijdrage aan de wereldwijde community van cloud architecten. Na een strenge selectie werd de top drie bekend gemaakt en uiteindelijk op de avond zelf de winnaars.

Bart M. Veldhuis en Freek Beemster, oprichters van de Cloud Architect Alliance, vertelden tijdens de avond hoe de jury te werk is gegaan. “Op basis van de nominaties hebben we iedere genomineerde uitgenodigd om een schriftelijke pitch in te dienen. Deze zijn beoordeeld, waarna in iedere categorie de 5 overgebleven kandidaten het vuur aan de schenen is gelegd. Daarnaast hebben we ook een referentie geïnterviewd. Uiteindelijk werd per categorie uit de beste 3 de winnaar gekozen. Je zou kunnen zeggen dat je nog makkelijk door de gemiddelde sollicitatieprocedure komt dan dat je cloud architect of the year wordt.”

De uitreiking van de awards vond voor de tweede keer plaats en zal ook volgend jaar weer plaatsvinden.

---

Over de Cloud Architect Alliance

De Cloud Architect Alliance (CAA) is het toonaangevende netwerkevenement voor ervaren cloud architecten in Europa. Wij organiseren high-end evenementen rond relevante onderwerpen. De CAA organiseert 4 evenementen per jaar met als hoofddoel het delen van kennis en het uitwisselen van ervaringen tussen (gecertificeerde) professionele architecten. Elk evenement is uniek en brengt best-in-class content geleverd door thought leaders uit de industrie. Als onafhankelijk forum scheiden we de verkoper van het echte verhaal, vandaar dat onze deelnemers zich kunnen verheugen op zeer gewaardeerde gesprekken terwijl ze genieten van een topklasse diner op een nog betere locatie. De Cloud Architect Alliance wordt beschouwd als het enige forum op dit niveau voor dit publiek. Er is geen vergelijkbaar forum vandaag de dag.

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten