euNetworks, Breedband Delft en Stichting GlasLokaal nieuwe deelnemers Fiber Carrier Association

De Fiber Carrier Association (FCA), de branchevereniging voor fiber carriers in Nederland, kondigt vandaag aan dat euNetworks, Breedband Delft en Stichting GlasLokaal zich hebben aangesloten als deelnemer. Met deze drie nieuwe deelnemers verstevigt FCA zijn positie als primaire gesprekspartner voor overheid en marktpartijen als het gaat om de aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken.

 

euNetworks is marktleider op het gebied van datacenterconnectiviteit met een directe verbinding met meer dan 370 datacenters in Europa en een nog groter aantal datacenters die indirect met elkaar verbonden zijn. Daarnaast is euNetworks een toonaangevende aanbieder van cloudconnectiviteit, die 14 cloudplatforms met elkaar verbindt.

 

Breedband Delft beheert een eigen glasvezelnetwerk voor regionale organisaties. Het glasvezelnetwerk biedt organisaties de mogelijkheid om door middel van VoIP en SaaS aanzienlijke kosten te besparen. Daarnaast biedt Breedband Delft ook internet en 1Gbps verbindigen. Het netwerk van Breedband Delft strekt zich uit over Delft, het Westland en een groot gedeelte van Nootdorp en Pijnacker.

 

Een vergelijkbaar initiatief is Stichting GlasLokaal. Stichting GlasLokaal voorziet ruim 300 instellingen in de publieke sector in en om Den Haag van snel breedbandinternet. Op initiatief van een aantal Haagse schoolbesturen ontstond de stichting in 2004. Het dienstenpakket van GlasLokaal bestaat uit een aansluiting op het glasvezelnetwerk, waarmee via SURFnet of Prolocation toegang tot het internet wordt verschaft. GlasLokaal garandeert een snelheid van tenminste 1Gbit/sec.

 

Andrew van der Haar, directeur van de FCA, is verheugd met de drie nieuwe deelnemers. “Ik ben ongelofelijk blij met de diversiteit van bovengenoemde deelnemers. Met euNetworks die zich met name richt op de zakelijke markt, de samenwerkingsorganisatie Breedband Delft die zich inzet voor een glasvezelnetwerk voor regionale organisaties en Stichting GlasLokaal die glasvezel levert aan de publieke sector, verbetert de FCA haar positie als vertegenwoordiger van de branche richting overheid en stakeholders aanzienlijk.”

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over euNetworks

euNetworks is een West-Europese aanbieder van bandbreedte-infrastructuurdiensten. Zij richten zich op het leveren van schaalbare, vezelgebaseerde producten en oplossingen aan een klantenbestand dat centraal staat in de technologische transformatie. Klanten van euNetworks hebben glasvezel gebaseerde datacenter-naar-datacenterconnectiviteit nodig, zowel binnen de belangrijkste steden in Europa als tussen deze steden, ter ondersteuning van zowel hun bandbreedtegroei als de prestatie-eisen die hun toepassingen vereisen. De behoeften van deze klanten bepalen hoe euNetworks zijn netwerk verder ontwikkelt.

 

Over Breedband Delft

Breedband Delft is een samenwerkingsverband van een aantal instellingen en bedrijven, die gezamenlijk een glasvezelnetwerk hebben laten aanleggen door BAM Infratechniek Telecom. Dankzij samenwerking met GlasLokaal, een vergelijkbaar initiatief in Den Haag, kunnen ook locaties in de Haagse regio worden aangesloten. In het glasvezelnetwerk van Breedband Delft wordt iedere gebruiker met een eigen vezelpaar verbonden met de PoP (Point of Presence, het centrale punt waar alle vezels samenkomen).

 

Over Stichting GlasLokaal

Stichting GlasLokaal, opgericht mede op initiatief van de gemeente, is in 2018 haar veertiende jaar ingegaan als leverancier van breedbandverbindingen en internettoegang voor publieke en semipublieke instellingen in Den Haag, Voorburg-Leidschendam en Rijswijk. GlasLokaal voorziet in Den Haag en in de omliggende gemeenten meer dan 300 locaties in de onderwijs-, cultuur-, en zorgsectoren van een professionele, hoogwaardige internetaansluiting.

 

Over Fiber Carrier Association (FCA)

Nederland loopt internationaal voorop in het aanbieden van glasvezel infrastructuur. Landelijk, regionaal en lokaal zien wij mooie initiatieven ontstaan maar er heerst ook onduidelijkheid. Overheden bijvoorbeeld pleiten voor goede glasvezelverbindingen voor iedere burger maar geven niet altijd subsidies vrij. En lokale overheden hanteren afwijkende procedures voor bijvoorbeeld vergunningsaanvragen of breekverboden tijdens fiber projecten.

 

De carrier branche groeit snel en mede daardoor ontstaan vele verschillende initiatieven. Natuurlijk juichen wij dat toe, maar deze groei heeft ook een keerzijde. De markt raakt versnipperd met als gevolg verminderde samenwerking, onduidelijkheid voor stakeholders waaronder de (lokale) overheid en het ontbreken van neutrale informatie voor het bedrijfsleven.

 

Brancheorganisatie FCA biedt carriers de helpende hand en adviseert hen op basis van trends uit binnen- en buitenland. FCA is in gesprek met alle onderdelen van de keten. Daarmee fungeren wij als katalysator richting de (lokale) overheid, het bedrijfsleven en alle andere gelieerde partijen.

 

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten