302980 20190129 nldc metroconnectbanner 6b6fce large 1549476861

NLDC introduceert nieuwe connectiviteitsdienst Metro Connect

Amsterdam, 7 februari 2019 - Colocatie provider NLDC levert vanaf vandaag de nieuwe dienst Metro Connect tussen de eigen datacenters in de regio Amsterdam. Zo vormen de datacenters in Aalsmeer, Oude Meer (Schiphol) en Almere samen één groot virtueel datacenter. Dit creëert veel voordelen op het gebied van IP & Cloud connectiviteit.

Het onderliggende glasvezelnetwerk wordt geleverd door Relined Fiber Network en de DWDM apparatuur door ADVA Optical Networking. Relined voorziet in redundante glasvezelverbindingen tussen alle datacenters van NLDC die onderdeel zijn van Metro Connect, zodat gerekend kan worden op de allerhoogste beschikbaarheid. De hoogwaardige apparatuur van ADVA zorgt voor de benodigde flexibiliteit in het netwerk en biedt naadloze upgrades naar verschillende snelheden op de backbone. NL-ix, de Interconnect Exchange, zorgt voor de realisatie van het connectivity grid, de implementatie van de netwerkbackbone, het installeren van de netwerkapparatuur en het testen van de verbindingen.

“Het aanbieden van colocatie- en connectiviteitsdiensten kan je tegenwoordig niet meer los van elkaar zien. Het is in 2019 een essentieel onderdeel van onze strategie om via Metro Connect verschillende partnerkanalen (IP Transit, Hosting & Cloud, etc.)  beter te bereiken. Ook het datacenter van Nikhef, promotor van het internet vanaf het eerste uur, sluit aan op onze Metro Connect. Dit maakt het eenvoudiger om met elkaar te verbinden.” aldus Rick van Fucht, manager connectivity bij NLDC.

Volgende stap in datacenter connectiviteit

NLDC zet met Metro Connect een volgende stap in de ontwikkeling van datacenter connectiviteit. Klanten van NLDC kunnen van het grid gebruikmaken voor connectiviteit tussen de drie datacenters in de metropoolregio Amsterdam, bijvoorbeeld voor backup of fallback doeleinden. Ook kunnen met Metro Connect twin of triple datacenter datacenter oplossingen worden gecreëerd, zodat klanten de beschikbaarheid van hun IT-omgeving kunnen optimaliseren en verlies van data kunnen uitsluiten.

Door de efficiënte samenwerking met bovengenoemde partijen, is Metro Connect de aangewezen oplossing voor betrouwbare colocatie en connectiviteit met de hoogst mogelijke beschikbaarheid. NLDC vormt daarmee een one-stop-shop in de regio voor colocatie en connectiviteit.

Daarnaast biedt Metro Connect de mogelijkheid om maatwerkoplossingen op het gebied van connectiviteit te realiseren, bijvoorbeeld voor specifieke wensen rondom latency, beveiliging en bandbreedte. Het grid is volledig redundant uitgevoerd en ondersteunt tot 100Gb/s multiple bandbreedtes. Hierdoor kunnen klanten van NLDC flexibel hun IT-landschap inrichten en beheren.

___________________________________

Over NLDC

NLDC is de grootste Nederlandse aanbieder van colocatie- en connectiviteitsdiensten en heeft diepe wortels in de Nederlandse samenleving en economie. NLDC handelt vanuit de overtuiging dat de digitale transformatie kansen biedt voor verduurzaming en dat beide ontwikkelingen elkaar kunnen versterken.

 

De zes carrier neutrale datacenters van NLDC gebruiken uitsluitend (in Nederland opgewekte) groene energie voor het in totaal 22,5 MW aan opgesteld vermogen.

 

Continuïteit, zorgvuldigheid, connectiviteit en duurzame transformatie zijn de drijvende krachten achter de dienstverlening van NLDC. De NLDC datacenters zijn allen gebouwd volgens Tier III normering met Tier IV aanvullingen, en NLDC heeft in Eindhoven het enige Tier IV gecertificeerde datacenter van Nederland. Dit heeft geresulteerd in een langdurig uptime trackrecord van 99.99999%. Met een totaal vloeroppervlak van 28.000 m2 is er ruimte voor iedere gewenste colocatie oplossing.

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten