236847 f4c12835 058d 4026 a64e c183aac08fa5 97377e large 1487186300

FTTH Conference volgende week van start in Amsterdamse RAI

Staatssecretaris Mona Keijzer, Constantijn van Oranje en Maximo Ibarra verzorgen keynotes.

Volgende week gaat de FTTH conference van start in de Amsterdamse RAI , en verzorgen staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer, Constantijn van Oranje en Maximo Ibarra de keynotes. 

 

De FTTH Conference is 's werelds grootste, jaarlijkse evenement gewijd aan technologische innovatie in glasvezelnetwerken en -diensten, Europees digitaal beleid en investeringen. De FTTH-conference trekt over het algemeen 3000 deelnemers uit 90 verschillende landen. Door Amsterdam te kiezen als locatie voor de FTTH Conference 2019 wil de FTTH Council Europe de rol van Nederland als koploper in digitale innovatie erkennen. Nederland is een van Europa's eerste leiders op het gebied van FTTH connectiviteit en wordt gezien als een belangrijke en spraakmakende gastheer voor de conferentie van 2019.

Prominente sprekers

Staatssecretaris Mona Keijzer, verantwoordelijk voor Economische Zaken en Klimaatbeleid, zal tijdens de openingsceremonie op 13 maart een keynote speech houden. Gevolgd door andere inspirerende sprekers zoals Maximo Ibarra (CEO KPN), Martijn Snoep (voorzitter ACM), Alex Goldblum (CEO Eurofiber), Roberto Viola (directeur-generaal DG Connect, Europese Commissie) Dana Tobak (CEO van Hyperoptic), Mike McTighe (voorzitter van Openreach), Alisson Kirby (CEO en voorzitter TDC Group), Mike Sherman (Chief Strategy Officer BT Group), Thomas Reynaud (CEO van Iliad), Enrique Blanco (Global CTIO Telefonica) en Emmanuel Lugagne Delpon (CTO Orange Group Networks).

 

Op de agenda van de aankomende editie staan enkele keynote panels van hooggeplaatste vertegenwoordigers van de belangrijke bedrijven uit de sector zoals KPN, Orange, Telefonica, CityFibre, Open Fiber, Openreach en Eurofiber op de planning. Het programma geeft het publiek inzicht in de meest voorkomende en actuele vraagstukken op het gebied van technologie, beleid en investeringen van deze markt. Glasvezel, 5G dichtheid, nieuwe investeringstrends en bedrijfsmodellen komen onder andere aan bod.

 

Voor de eerste keer zal er, in samenwerking met StartupDelta, een sessie worden gewijd aan startups. Constantijn van Oranje, Speciaal Gezant StartupDelta, zal op 14 maart de afsluitende keynote speech van de FTTH Conference houden en zal deelnemen aan een chatsessie met startups.

De Fiber Carrier Association is nauw betrokken bij het FTTH Conference die van 12 tot en met 14 maart wordt georganiseerd. De FCA heeft aangeboden om de helpende hand te bieden, zodat dit evenement in Nederland goed op de kaart wordt gezet en om bezoekers vanuit meer dan 90 verschillende landen te laten zien dat Nederland voorop loopt op het gebied van glasvezel. We zijn verheugd dat Mona Keijzer, de huidige staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat, alsmede Constantijn van Oranje, speciaal gezant van StartupDelta, aanwezig zijn op dit evenement.

Bezoek voor meer informatie ftthconference.eu

Over de Fiber Carrier Association

Nederland loopt internationaal voorop in het aanbieden van glasvezel infrastructuur. Landelijk, regionaal en lokaal zien wij mooie initiatieven ontstaan maar er heerst ook onduidelijkheid. Overheden bijvoorbeeld pleiten voor goede glasvezelverbindingen voor iedere burger maar geven niet altijd subsidies vrij. En lokale overheden hanteren afwijkende procedures voor bijvoorbeeld vergunningsaanvragen of breekverboden tijdens fiber projecten.

De carrier branche groeit snel en mede daardoor ontstaan vele verschillende initiatieven. Natuurlijk juichen wij dat toe, maar deze groei heeft ook een keerzijde. De markt raakt versnipperd met als gevolg verminderde samenwerking, onduidelijkheid voor stakeholders waaronder de (lokale) overheid en het ontbreken van neutrale informatie voor het bedrijfsleven.

Brancheorganisatie FCA biedt carriers de helpende hand en adviseert hen op basis van trends uit binnen- en buitenland. FCA is in gesprek met alle onderdelen van de keten. Daarmee fungeren wij als katalysator richting de (lokale) overheid, het bedrijfsleven en alle andere gelieerde partijen.

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten