240143 dhpa banner 223a77 large 1490127229

The Datacenter Group sluit aan bij DHPA, Trusted Cloud Experts

Leidschendam, 1 mei 2019 - The Datacenter Group (TDCG), de 100% grootste Nederlandse datacenterspeler, sluit zich aan bij de brancheorganisatie DHPA als businesspartner. TDCG werd in 2007 opgericht door de huidige CEO Siemon van den Berg, die in 2008 ook één van de geestelijk vaders en oprichters van DHPA is. Dat de samenwerking nu wordt opgezocht is niet alleen een logisch gevolg van ontwikkelingen in de markt - waarbij datacenters en hosting- en cloudproviders langdurige partnerships aangaan - maar ook vanwege een gedeeld verleden.

Edwin Kennedy - CCO bij TDCG - licht de samenwerking toe: “Wij zijn enthousiast over het partnerschap met DHPA. Vanuit TDCG krijgen wij veel mee van wat er speelt in de IT-sector. Het merendeel van ons klantenbestand bestaat namelijk uit hosting- en cloudproviders. Dat is niet zo vreemd als je je bedenkt dat datacenters hét fundament zijn voor de IT-platformen van deze bedrijven. Samenwerken met DHPA stelt ons niet alleen in staat om de internetmarkt nog beter te begrijpen, het helpt ons ook om te blijven innoveren.”

Strategisch gelegen datacenters

Met vier datacenters in Amsterdam, Rotterdam, Delft en Utrecht beschikt TDCG over meer dan 20.000m2 aan vloeroppervlakte voor IT-apparatuur. De strategisch gelegen locaties bieden binnen de Randstad uitstekende mogelijkheden voor colocatie en een twin-datacenteroplossing. De ambitie van TDCG is om binnen enkele jaren te groeien naar een landelijk dekkend netwerk van tien datacenters in alle regio’s van Nederland.

Op de vraag waarin TDCG zich onderscheidt ten opzichte van andere datacenterspelers zegt de CCO: “Ooit waren wij zelf een hostingpartij. Hierdoor weten we precies wat er speelt in de markt en welke eisen aan een datacenter gesteld moeten worden. Wij zijn al meer dan twaalf jaar actief in de datacentermarkt. Deze kennis en ervaring willen we graag delen met de deelnemers van DHPA, om samen te innoveren en te ondernemen.”

Cloud Distribution Platform

Het Cloud Distribution Platform van TDCG is volgens Kennedy ook een groot pluspunt: “Met de komst van de Internet of Things en clouddiensten is het bieden van alleen conventionele datacenterdiensten niet meer voldoende. Via dit platform bieden wij klanten daarom verschillende diensten aan om onderdeel te worden van een groter ecosysteem, zonder dat zij zelf grote investeringen in platformen, services en connectiviteit moeten doen. Het doorontwikkelen van het platform is van cruciaal belang om ons ook in de toekomst te kunnen blijven onderscheiden ten opzichte van andere partijen. De kennis en het advies van de DHPA-deelnemers zijn hierin erg belangrijk.”

“TDCG is een bekende partij onder de cloud- en hostingproviders. De organisatie groeit snel en is toch lokaal. En dat local for local aspect kan een belangrijk argument zijn voor de deelnemers van DHPA om de samenwerking op te zoeken. De oprichter van TDCG – Siemon van den Berg - is daarnaast ook één van de grondleggers van DHPA. Hij kent onze sector daarom zeer goed. Ik verwacht dan ook dat de samenwerking met TDCG tot wederzijdse versterking leidt op het gebied van kennis en mogelijkheden”, aldus Ruud Alaerds, directeur van DHPA.

_____

Over The Datacenter Group

The Datacenter Group is de grootste 100% Nederlandse datacenterspeler met locaties in Amsterdam, Delft, Rotterdam en Utrecht. Tussen haar cloud- en carrierneutrale TIER 3 datacenters heeft The Datacenter Group een netwerk van eigen redundante glasvezelverbindingen. Sinds het ontstaan, hebben de datacenters een uptime van 100% gerealiseerd. De datacenters zijn innoverend en maken gebruik van duurzame en groene oplossingen. The Datacenter Group is aangesloten bij de Dutch Datacenter Association en is tevens AMS-IX, ISO9001, ISO27001, ISO14001, PCI DDS en NEN 7510 gecertificeerd.

Over DHPA

De stichting DHPA vertegenwoordigt met ruim 30 marktleidende deelnemers en enkele tientallen A-merk leveranciers van technologie en diensten het topsegment van de Nederlandse cloud- en hostingindustrie. DHPA-deelnemers onderscheiden zich door professionaliteit, kwaliteit en grote aandacht voor informatiebeveiliging. Zij nemen samen een aanzienlijk deel van de managed hostingomzet in Nederland voor hun rekening.

 

DHPA zet met zijn code of conduct de toon voor professioneel, integer en ethisch handelen. DHPA-deelnemers zijn daarmee een voorbeeld voor de gehele onlinesector als het gaat om leveren van kwalitatief hoogwaardige diensten.

 

 

 

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten