294858 afterglow alternative energy clouds 532192 47b9aa large 1541005793

Bedrijven in digitale sector nodigen studenten uit voor een leven lang leren in techniek en IT

Amsterdam, 6 mei 2019 – Op donderdag 9 mei vindt het Datacenter Tech College & Carrièrebeurs plaats bij datacenter BIT te Ede, waar studenten en werkzoekenden met een technische achtergrond kunnen kennismaken met bedrijven uit een breed digitaal ecosysteem. Initiatiefnemer Dutch Data Center Association (DDA) en de deelnemende bedrijven willen met het event laten zien dat je met een carrière in de digitale branche een gouden toekomst tegemoet gaat, gekenmerkt door een leven lang leren.

 

Sector van de toekomst

Het is pas 30 jaar geleden dat het internet het levenslicht zag. Sindsdien zijn enorme stappen gezet, maar het plafond van mogelijkheden is nog zeker niet bereikt. Alles wat online gebeurt staat in datacenters, en met het toenemend belang van het internet groeit ook de datacenter sector fors door. Om de ontwikkeling van de digitale economie voort te zetten, zijn meer dames en heren nodig om de datacenters te bemannen en hetzelfde geldt voor de bouw- en installatiebedrijven die deze datacenters faciliteren.

 

“Met name talenten met een achtergrond in elektrotechniek, koelingtechniek, ICT en werktuigbouwkunde gaan een gouden toekomst tegemoet. De Nederlandse datacenter sector staat te springen om technisch talent en biedt, naast goede arbeidsvoorwaarden, enorm veel doorgroeimogelijkheden. Alleen al de komende 5 jaar worden er 4000 banen gecreëerd, dus je bent vrijwel van een baan verzekerd!” aldus Stijn Grove, Directeur van de DDA.

 

Ontmoetingsplek voor bedrijven en talent

De datacenter sector wil actief bijdragen in het vinden en opleiden van talent. Met het Datacenter Tech College & Carrièrebeurs op 9 mei wil de digitale sector studenten en werkzoekenden uitnodigen om kennis te maken. Diverse bedrijven uit het digitale ecosysteem, van datacenters tot koelspecialisten, constructie- en installatiebedrijven, zullen daartoe hun kennis delen in een reeks mini-colleges. Daarnaast kunnen werkgever en werkzoekende elkaar vinden op de carrièrebeurs en krijgen de bezoekers een rondleiding in het zwaar beveiligde datacenter van BIT. De dag zal worden afgesloten met een barbecue. Zie ook de website voor het volledige programma of download de flyer.

 Grove: “Het is fantastisch te zien dat de branche zo pro-actief bijdraagt in het enthousiasmeren en opleiden van personeel. In datacenters komen alle technieken samen en dat betekent dat er ontzettend veel ruimte is om verschillende richtingen te kiezen en door te groeien. Onze boodschap is dan ook: ga voor een carrière in de sector van de toekomst!”

Scholen, studenten, werkzoekenden kunnen zich nog gratis aanmelden voor het event op 9 mei bij BIT in Ede via Eventbrite.

___________

Over de Dutch Data Center Association

Dutch Data Center Association (DDA) is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland, fundament van de digitale economie. Wij verbinden inmiddels 90% van de marktleidende datacenters in Nederland met een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving.

Wij verwoorden de standpunten van de industrie met betrekking tot regelgeving en beleidskwesties en werken daarin in een zo’n breed mogelijke coalitie.  De DDA heeft drie focusgebieden: Energie & Duurzaamheid, Onderwijs & Werkgelegenheid en Digitale Economie & Mainport.

We zetten ons in op het verbeteren en vergroenen van onze stroomvoorziening en we zijn actief op het gebied van duurzaamheid, met name op het hergebruik van datacenter restwarmte. In goede samenwerking met het onderwijs enthousiasmeren we leerlingen om voor deze industrie te kiezen. Tot slot promoten we onze industrie middels events en publicaties in binnen- en buitenland, en onze positie als Digital Gateway to Europe als digitale mainport.

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten