Datacenter Gids 2019 biedt up-to-date overzicht van Nederlandse datacenters

AMSTERDAM – Vandaag publiceert de Dutch Data Center Association (DDA) de vernieuwde Datacenter Gids 2019, met een overzicht van deelnemende colocatiedatacenters in Nederland. Met de Gids biedt de DDA handvatten en inzichten aan bedrijven die overwegen hun IT-infrastructuur uit te besteden, zodat zij een datacenter kunnen kiezen dat optimaal aansluit op hun wensen.

 

Groeiende vraag naar datacenter diensten

Digitalisering is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Het toenemende belang om digitaal te transformeren vraagt daarom een stevig digitaal fundament. Deze vraag zorgt ervoor dat steeds meer bedrijven besluiten hun IT-infrastructuur onder te brengen in een datacenter, waardoor het aanbod van colocatie datacenters blijft groeien.

 

Nederland is een grote internationale speler wat betreft housing. Vooral de regio Amsterdam is een vooraanstaande Europese datacenter hub. Maar ook regionale datacenters zijn er de afgelopen jaren in geslaagd om goed op de toenemende vraag naar IT-outsourcing in te spelen. Stijn Grove, directeur van de DDA, benadrukt het belang van een overkoepelende Datacenter Gids. “De datacenter sector groeit nog steeds jaarlijks met meer dan 15%. De reden voor deze groei is simpel: nu, meer dan ooit, is het cruciaal dat digitale diensten 24x7x265 blijven draaien. Met de toenemende digitalisering wordt het voor organisaties steeds moeilijker, risicovoller en prijziger om deze continuïteit zelf te realiseren. De keuze voor een gespecialiseerd datacenter is dan ook een logische.”

 

Up-to-date overzicht

De Datacenter Gids 2019, de derde geheel vernieuwde editie, biedt een overzicht van de Nederlandse datacenters. De gids functioneert als handboek en naslagwerk voor alles rond datacenters. Er zijn inmiddels 32 datacenters aangesloten bij de Dutch Data Center Association en deze worden allemaal geïntroduceerd in de gids. De datacenters variëren van retail- tot wholesale colocatie en hyperscale en zijn verspreid over heel Nederland.

De Datacenter Gids is vanaf vandaag te downloaden op de website

Over de Dutch Data Center Association

Dutch Data Center Association (DDA) is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland, fundament van de digitale economie. Wij verbinden inmiddels 90% van de marktleidende datacenters in Nederland met een missie: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacenter sector naar de overheid, media en samenleving. Wij verwoorden de standpunten van de industrie met betrekking tot regelgeving en beleidskwesties en werken daarin in een zo’n breed mogelijke coalitie.

 

De DDA heeft drie focusgebieden: Energie & Duurzaamheid, Onderwijs & Werkgelegenheid en Digitale Economie & Mainport. We zetten ons in op het verbeteren en vergroenen van onze stroomvoorziening en we zijn actief op het gebied van duurzaamheid, met name op het hergebruik van datacenter restwarmte. In goede samenwerking met het onderwijs enthousiasmeren we leerlingen om voor deze industrie te kiezen. Tot slot promoten we onze industrie middels events en publicaties in binnen- en buitenland, en onze positie als Digital Gateway to Europe als digitale mainport.

Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten