Werkbezoek over Nederland als voorloper op het gebied van de digitale economie

25 SEPTEMBER 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Op 23 september was een gezelschap van Tweede Kamerleden, hun persoonlijk medewerkers en vertegenwoordigers van de partijen: Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), Google, de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), stichting Dutch Hosting Provider Association (DHPA) en LeaseWeb te gast bij EvoSwitch AMS1 voor een werkbezoek.

Amsterdam, 25 september 2014 – Op 23 september was een gezelschap van Tweede Kamerleden, hun persoonlijk medewerkers en vertegenwoordigers van de partijen: Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), Google, de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), stichting Dutch Hosting Provider Association (DHPA) en LeaseWeb te gast bij EvoSwitch AMS1 voor een werkbezoek.

Ons land heeft een sterke en omvangrijke hostingsector, een relatief goed klimaat voor startups in de online sector. En met de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) hebben we het grootste internetknooppunt ter wereld. Het doel van het werkbezoek was om de kamerleden te informeren over de kansen die Nederland heeft in de internationale digitale economie. En met elkaar van gedachten te wisselen over de uitdagingen die er zijn op het gebied van beleid, en wet- en regelgeving waarmee Nederland voorop kan blijven lopen. En waar kon dit beter, dan bij een van de tastbare symbolen van de Nederlandse digitale economie: EvoSwitch AMS1.

Nederlands internet, derde mainport voor de Nederlandse economie
Deelnemers aan het werkbezoek verkregen inzicht in hoe het internet werkt. Tevens werd er gesproken over de rol van Nederland in de internationale context, en over de impact van wet- en regelgeving op o.a. het vestigingsklimaat en het vertrouwen in de digitale economie. Uit onderzoek van Deloitte, in opdracht van AMS-IX, DHPA, Rabo en ECP), dat eind vorig jaar werd gepubliceerd, blijkt dat de Nederlandse digitale infrastructuur – na Schiphol en de Rotterdamse haven – de derde mainport van Nederland is. Ook blijkt het belang van internet voor de Nederlandse economie uit het rapport Global Enabling Trade Report 2014 van het World Economic Forum (WEF), waarin Nederland wordt geroemd voor zijn Digitale-infrastructuur. De Nederlandse digitale infrastructuur neemt hierbij een fraaie 3e plaats in.

De Nederlandse Digitale-infrastructuursector behoort duidelijk tot de top van de wereld en concurreert met Londen en Frankfurt. Onder andere het huidige open en neutrale karakter van de Nederlandse markt voor internetdiensten maakt Nederland een aantrekkelijke vestigingslocatie voor bedrijven in de digitale infrastructuursector.

Rondleiding maakt internet tastbaar
Tijdens de rondleiding door het datacenter werd zichtbaar gemaakt wat wetsvoorstellen fysiek betekenen. De aanwezigen werden daarbij meegenomen in de wereld van "Next Generation" Datacenter Infrastructuur. De aanwezigen waren enthousiast over dit werkbezoek en voor sommigen was het ook echt een ‘eye-opener’ dat deze hele aparte wereld schuil gaat achter het internet. De organisatie kijkt dan ook terug op een geslaagde dag.


Over DHPA
De stichting DHPA is een samenwerking van marktleidende hosting- en cloud providers en hun marktleidende leveranciers. DHPA vertegenwoordigt een sector die in de afgelopen decennia is uitgegroeid tot een factor die van belang is voor de gehele economie.

W: https://www.dhpa.nl/
E: pr@dhpa.nl
T: @stichtingDHPA

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten