ISPConnect introduceert geschillencommissie Hosting

21 OKTOBER 2014, NIEUWEGEIN
Samenvatting
Vereniging ISPConnect heeft een geschillencommissie opgericht voor de ruim tachtig aangesloten Internet Service Providers en hun klanten. Het onafhankelijke orgaan adviseert bij conflicten en zoekt actief naar oplossingen zonder tussenkomst van een rechter.

Nieuwegein, 21 oktober 2014 – Vereniging ISPConnect heeft een geschillencommissie opgericht voor de ruim tachtig aangesloten Internet Service Providers en hun klanten. Het onafhankelijke orgaan adviseert bij conflicten en zoekt actief naar oplossingen zonder tussenkomst van een rechter.

Na verschillende vragen binnen de branchevereniging heeft ISPConnect onlangs een onafhankelijke geschillencommissie opgericht bestaande uit drie experts op het gebied van webhosting, e-mailhosting en domeinnamen.

Simon Besteman, Directeur van ISPConnect: “Hosting is een unieke tak van sport binnen de internetbranche en kent haar eigen problemen en vraagstukken. Wij willen onze leden en hun klanten voorzien van gedegen advies en daarmee de drempel verlagen om bij conflicten tijdig hulp in te schakelen van experts”.

De nieuwe commissie draagt bij aan een transparant en professioneel imago voor zowel aangesloten leden van ISPConnect, als de branche in zijn geheel. Eigen leden en hun klanten ontvangen bij conflicten advies van een onafhankelijke derde partij. Alle belangen worden tegen elkaar afgewogen, met als basis de gemaakte afspraken tussen leden en hun klanten. Doordat een jurist en/of rechter zich niet meer hoeft te buigen over specifieke thematiek, kunnen conflicten sneller worden opgelost en worden kosten bespaard.

Vragen en conflicten kunnen worden voorgelegd aan Peter Kager, ICTRecht (jurist), Michiel Steltman, Directeur DHPA (hosting branche specialist) en Cas Toeset, BRW groep (klant contact specialist). Zij zullen zich buigen over niet nagekomen overeenkomsten en onzorgvuldig handelen, denk daarbij aan de beschikbaarheid van een online dienst, een geldig opzegtermijn of geheimhoudingsplicht.

In mei van dit jaar werd het eerste voorstel voor de oprichting van de geschillencommissie aan de Algemene Ledenvergadering van de vereniging aangeboden. De leden hebben het voorstel goedgekeurd. De commissie is per augustus 2014 actief.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten