Nieuwe stichting DINL waakt over Nederlandse digitale infrastructuur

20 NOVEMBER 2014, LEIDSCHENDAM
Samenvatting
De nieuwe stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) is vanaf vandaag de spreekbuis van- en het aanspreekpunt voor de Nederlandse digitale-infrastructuursector. Het initiatief is een samenwerking tussen AMS-IX, DHPA, ISPConnect, NLnet, SIDN en SURFnet. De betrokken partijen hebben zich ten doel gesteld de economische groei in Nederland te stimuleren door de online economie veilig en betrouwbaar te faciliteren.

Leidschendam, 20 november 2014 – De nieuwe stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) is vanaf vandaag de spreekbuis van- en het aanspreekpunt voor de Nederlandse digitale-infrastructuursector. Het initiatief is een samenwerking tussen AMS-IX, DHPA, ISPConnect, NLnet, SIDN en SURFnet. De betrokken partijen hebben zich ten doel gesteld de economische groei in Nederland te stimuleren door de online economie veilig en betrouwbaar te faciliteren.

De Nederlandse digitale-infrastructuursector vormt het hart van de Nederlandse online economie en speelt een sleutelrol in het wereldwijde internet. Met een omzet van c.a. 1,18 miljard Euro, directe- en afgeleide werkgelegenheid van ca. 20.000 banen binnen honderden bedrijven, een groei van circa 9% per jaar en een bijdrage van meer dan 5% aan het bruto nationaal product is de sector een drijfveer voor de Nederlandse economische groei.

DINL verbindt de aanbieders van digitale infrastructuur in Nederland: datacenters, de hosting en cloud computing industrie, telecom voor de digitale-infrastructuursector en internetconnectiviteit. Ook is er voldoende ruimte voor stichtingen en verenigingen die de sector faciliteren.

Naast voorlichting aan overheid, media en bedrijfsleven zal DINL bijdragen aan thema's en discussies die gerelateerd zijn aan de groei van de online economie. Waaronder onderwijs, informatieveiligheid en het bestrijden van cybercrime. Het bestuur van de nieuw opgerichte stichting bestaat uit de vertegenwoordigers van de eerder genoemde zes aangesloten organisaties. De directie wordt gevoerd door de heer M. (Michiel) Steltman.

Michiel Steltman, Directeur van DINL: “Uit het recent door Deloitte uitgevoerde onderzoek naar de rol en betekenis van Nederlandse digitale infrastructuur blijkt dat deze snel groeiende sector een frontrunner is in Europa en grote kansen biedt voor economische groei en innovatie. Een herkenbaar aanspreekpunt voor die sector is daarom essentieel. Zo kunnen we helderheid brengen in tal van thema’s en ontwikkelingen rondom het internet en inhoudelijk bijdragen aan groei en innovaties die gebaseerd zijn op digitale infrastructuur.”

De verwachting is dat in 2015 andere organisaties die actief zijn in deze sector aansluiting zullen vinden. De stichting zoekt actief de samenwerking met andere stakeholders in de sector.


Over DINL
DINL is spreekbuis van en aanspreekpunt voor de Nederlandse digitale-infrastructuursector. DINL wijst de weg en brengt structuur aan in complexe thema’s. Met haar kennis van zaken draagt zij bij aan praktische oplossingen voor overheid, bedrijfsleven en consumenten. Tevens zet zij zich in voor informatieveiligheid en slaat de stichting een brug tussen de sector en het onderwijs. DINL helpt het volle potentieel van de digitale wereld om te zetten in economische groei. DINL is een samenwerking tussen AMS-IX, DHPA, ISPConnect, NLnet, SIDN en SURFnet.

Voor meer informatie:

Directeur DINL: Michiel Steltman
Perscontact: Michiel Cazemier
Website: www.dinl.nl

E-mail: info@dinl.nl
Twitter: @stichtingdinl
Tel.: 020 760 3522 / 070 762 1070

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten