Sentia neemt hybride managed hosting partner Nines over

10 JULI 2015, NIEUWEGEIN
Samenvatting
Sentia neemt hybride managed hosting partner Nines over. Met de overname van Nines verstevigt Sentia haar positie in de markt voor hybride hosting van bedrijfskritische platformen en applicaties.

Nieuwegein, 10 juli 2015 – Sentia neemt hybride managed hosting partner Nines over. Met de overname van Nines verstevigt Sentia haar positie in de markt voor hybride hosting van bedrijfskritische platformen en applicaties.

Schaalbaarheid, schaalgrootte van infrastructuur en een 24/7 beheerorganisatie spelen een steeds belangrijkere rol in het hosten van (bedrijfskritische) applicaties alsmede het garanderen van een hoge beschikbaarheid en een sterke performance. Zowel Sentia als Nines hebben zich hierin reeds bewezen. Een overname past dan ook in de strategie van beide organisaties om verder te groeien in de zakelijke hostingmarkt.

Ian Zein, CEO van Sentia: "Sentia is georganiseerd in klantenteams met zeer ervaren engineers. We geloven in branchefocus. De sterke expertise die het Nines team heeft opgebouwd in samenwerking met onder andere digital agencies, gecombineerd met een voor Sentia herkenbare focus op kwaliteit en continuïteit, maakt de match met Nines optimaal. Beide organisaties werken zowel met private als publieke cloud-infrastructuur, dat maakt de integratie nog logischer."

Met de overname versterkt Sentia zich in het ontzorgen van digital agencies, haar kennis op het gebied van AWS en Azure en haar klantportfolio.

Matthey van Ramele, CEO van Nines: “In een markt waar technologische en compliance ontwikkelingen elkaar snel opvolgen is het een uitdaging om als hosting partner voorop te blijven lopen. Met deze schaalvergroting bieden wij onze medewerkers en opdrachtgevers additionele mogelijkheden voor hoogwaardige en innovatieve oplossingen.”

Vooralsnog blijft Nines onder haar eigen naam opereren als onderdeel van de Sentia Group. Het Nines team van ruim twintig specialisten verhuist op korte termijn van Utrecht naar Nieuwegein waar Sentia ondermeer is gevestigd.


Over Sentia
Sentia Group bestaat uit ruim 150 medewerkers in Nederland. Met haar merken Sentia en ReasonNet bedient zij de meest kritische en ambitieuze opdrachtgevers. De private cloud van Sentia is volledig in beheer en in eigendom van Sentia. Daarnaast is Sentia officieel Amazon partner voor public cloud infrastructuur. Klanten van Sentia zijn onder andere: Allianz, Triodos Bank, Unigarant, Albelli, Achmea, ThiemeMeulenhoff, Amber Alert en de Consumentenbond. Sentia is gecertificeerd conform ISO 27001, 14001, 9001, ISAE 3402 en NEN 7510. Meer informatie over Sentia is te vinden op www.sentia.com.

Over Nines
Nines is de hybride managed hosting partner voor de zakelijke markt en digital agencies. Met een team professionals levert Nines hybride schaalbare hosting oplossingen vanuit datacenters in Nederland en de cloud van AWS en Azure. Nines werkt o.a. voor Independer, Rabobank, Medicore, Trust, PON en VBK uitgeversgroep. Meer informatie over Nines is te vinden op www.nines.nl

Meer Informatie

Sentia
Ian Zein (CEO)
Telefoon: 088 – 4242200
E-mail: ian.zein@sentia.com

Nines
Matthey van Ramele (CEO)
Telefoon: 088 – 6480602
E-mail: matthey@nines.nl

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Splend

Marketing, communicatie, PR en design. Goede producten, diensten of sterke concepten verdienen de juiste boodschap om te kunnen worden omarmd door de markt. Wij behoren tot de nieuwe generatie IT-ers en zien de wereld snel veranderen. Neem contact met ons op en laat je inspireren.

berichten